A Doom és a Quake alkotói egy új triple-A fantasy és sci-fi FPS-en dolgoznak?

Az Id Software jelenleg toboroz egy „ikonikus first-person shooter játékhoz”.

 

A legendás DOOM fejlesztői, az ID Software nemrég álláshirdetéseket adott ki különböző munkakörökre, amelyekben egy régóta készülő, ikonikus akció FPS-projekten dolgoznak, amely jelenleg fejlesztés alatt áll. Az ID Software, akik a DOOM, a Rage és a Quake játékok mögött álló stúdió, többféle munkakörbe keresnek munkatársakat, többek között vezető technikai animátort, Skybox Artistot, Environment Concept Artistot, valamint egyéb technikai pozíciókat. Pontosabban a meghirdetett művészeti pozíció „az AAA minőségű sci-fi és fantasy környezeti látványtervek és skyboxok vizualizálásáért és megvalósításáért lesz felelős”.

Bár ezek az álláshirdetések nem részletezik, hogy konkrétan milyen játékon fognak dolgozni, az ID Software akció FPS szavai jelentősen leszűkítik a lehetőségeket, elsősorban vagy a DOOM-ra vagy a Quake-re.

A DOOM fejlesztői még 2020-ban adták ki az Eternal című játékot, amely pozitív kritikákat kapott, sőt, két DLC-t is kiadtak a játékhoz, a legutóbbi a The Ancient Gods Part 2 volt, valamint frissített portokat PlayStation 5-re és Xbox Series X-re. A Quake sorozat utolsó új játéka, a Quake Champions visszafogott játékosvisszhangot kapott, és végül 2018-ban ingyenessé vált.

Az ID Software a nem túl távoli múltban is adott ki munkálatokat a Quake franchise-hoz: a játék 25. évfordulójára megjelent az eredeti Quake modern platformokra szánt remasterelt változata. Az ikonikus lövöldözős játékot a modern platformok számára frissítették, akár 4K felbontással és szélesvásznú képernyő támogatással a kompatibilis platformokon, továbbfejlesztett modellekkel, dinamikus világítással, anti-aliasinggel, mélységélességgel és sok mással, hogy javítsák a játékélményt a játékosok számára.

Remélhetőleg hamarosan többet hallunk arról az FPS-projektről, amelyen az ID Software dolgozik.

Forrás: TheNerdStash

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu