Forza Horizon 5 – Minden, amit a játékról tudni akartál a megjelenése előtt!

ELŐZETES – Ha már türelmetlenül várod a Forza Horizon 5-öt, akkor jó helyen jársz! Térkép, autók száma, a játék mérete… Áttekintjük az exkluzív Xbox és PC játékot nem sokkal a megjelenés előtt.

 

Mikor jelenik meg a Forza Horizon 5, mely játékplatformokra?

 

Már nem kell sokat várnod, hogy megkaparintsd a Forza Horizon 5-t, az idei év legjobban várt versenyjátékát. A cím ugyanis november 9-től lesz elérhető PC-re és Xbox One-ra, valamint természetesen Xbox Series X|S-re. Emlékeztetőül: azok a játékosok, akik előrendelik az Ultimate verziót, már november 5-től hozzáférhetnek a játékot.

 

Hol játszódik a játék?

 

Az arcade versenyjátékban a játékosok Mexikóba utazhatnak, ahol egy különféle változatos térképeket fedezhetnek fel. A térkép akár 50%-kal nagyobb, mint a negyedik részben, és 11 különböző zónát tartalmaz. Találhatunk száraz kanyonokat, trópusi partokat, buja dzsungelt, sziklás területeket, homoksivatagot, mocsarakat, mezőket, Guanajuato városát és egy gigantikus vulkánt.

 

Hány esemény lesz a játékban?

 

A Forza Horizon 4-hez hasonlóan ebben az ötödik részben is sokféle választható tevékenység lesz a „menüben”, ezúttal a Forza Adventure módban, az új epizód fő kalandjában. Ebben a részben a célod nyilvánvalóan az, hogy elérd a Hall of Fame-et, tehát Mexikó legdíjazottabb versenyzőjévé válj. Ehhez közúti versenyeken, terepversenyeken, expedíciókban, kaszkadőrmutatványokban kell sikeresnek lenned, vagy a különféle trükkös helyeken elrejtett autókat kell megtalálnod. A – kooperációban is játszható – kaland teljesítéséhez 10 és 20 óra közötti játékidőre van szükséged. Azt se felejtsük el, hogy a résztvevők online versenyeken is megmérkőzhetnek más játékosok ellen, többek között a Forza Arcade-ban, amely a Forzathon-t helyettesíti, és szabadon felfedezhetik a nyitott világot.

 

Hány autó lesz a megjelenéskor?

 

A megjelenéskor a versenyzők körülbelül 500 autót vehetnek majd birtokba. Köztük 30 Porschét, köztük a 2020-as Taycan Turbo S-t, számos Audit, Ferrarit és a filmek világából származó járműveket is. Ott van például a DeLorean DMC-12 a Vissza a jövőbe című filmből és az Aston Martin Valhalla a legújabb James Bond-filmből, a Nincs idő meghalniból.

 

Milyen zenék lesznek a játékban?

 

A GTA-hoz hasonlóan a Forza Horizon 5 is számos rádiót kínál (összesen 6 darabot). Ezeken a világ slágereit és mexikói zenéket lehet hallgatni. Számíthatunk a Dua Lipa „Levitating”, a Diamante Eléctrico „Suéltame, Bogotá”, a Sotomayor „Fiebre” vagy a Centavrvs „El Punto Final” jelenlétére.

 

A játék kihasználja az Xbox X|S konzolok erejét?

 

A játék remekül néz ki, ráadásul teljes mértékben kihasználja a Microsoft legújabb gépeinek erejét. Mind az X, mind az S sorozaton két megjelenítési mód van. A Series X-en a Quality mód lehetővé teszi a 4K megjelenítést, a finomabb vizuális megjelenítést, a játék 30 fps sebességgel fut, és még a ray-tracinget is élvezhetjük a játékos garázsában. A Performance mód szintén 4K-ban és 60 fps sebességgel fut. Sajnos a ray-tracing ebben a módban már nem szerepel. A Series S esetében két megjelenítési mód is rendelkezésre áll. Az első, 1080p-ben, 30fps sebességgel fut, de a garázsban van ray-tracing, míg a második, szintén 1080p-ben, nincs ray-tracing, de kihasználja a 60 fps előnyeit.

-BadSector-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu