Steam Deck: a Sony egyik ikonikus személye nem várt visszajelzéseket kapott!

Yoshida Shuhei, a mostanában a PlayStation indie kapcsolattartójaként dolgozó Sony-vezetője biztos, hogy nem ilyen reakcióra számított, amikor is egy ártatlan tweetet posztolt…

 

Mivel Yoshida a játékipar egyik vezéregyéniségének számít (korábban ő volt a PlayStation Studios elődjének, a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studiosnak a vezetője; ezt a posztot az ex-Guerrillás Hermen Hulst vette át), nem meglepetés, ha a Valve kiküldött neki egy Steam Decket. Gabe Newellék hordozható PC-jét mi, mezei játékosok szerencsés esetben decemberben kaphatjuk meg, ha előrendeltük azt…

Yoshida nem ment át a szomszédba tesztalanyért (vagy ha igen, akkor szó szerint tette), ugyanis kapásból feltelepítette a Horizon Zero Dawn Complete Editiont a Steam Deckre, és emiatt nem csoda az sem, ha például többek között ez a válasz feltette azt a kérdést, hogy „képzeljünk el egy dedikált [erre a célra szánt] PlayStation handheldet; jó ötlet?!”, magyarul a PlayStation Vita folytatására próbálta terelni a témát. Itt linkelhetnénk több másik tweetet is, de ha már egy felvetés van, már az is jelzi, hogy a nyugaton csúfosan elhanyagolt Vita után lenne kereslet egy új platformra.

Mivel a Sony fehér zászlót lengetve kivonult a handheld piacról (mert bár a Nintendo Switch alap és OLED modelljét lehet dokkolva asztali konzolként is használni, mégis lehetőségünk van hordozhatóan játszani rajta!), a Nintendo egyedül maradt a Switch-csel, amin azért láthattunk már kiemelkedően jó portokat (főleg a Saber Interactive jóvoltából: ők például a The Witcher 3: Wild Huntot, továbbá a Crysis Remastered Trilogy-t is „kapcsolóra tették”). Ott a nagy N mondhatni monopolhelyzetben van.

A Sony mostanában inkább a PC felé tekintget, de erről is írtuk már, hogy nem sok esély van arra, hogy egy PlayStation 5-exkluzív játék (mondjuk a Marvel’s Spider-Man 2) egyszerre jelenjen meg konzolon és PC-n (amit amúgy a Microsoft már mindegyik játékával megtesz!).

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu