Megfelelő tempóban halad a Pragmata fejlesztése

Már csak abban kétkedünk, hogy nem jut-e a next-gen sci-fi játék, a Pragmata ugyanarra a sorsra mint a Deep Down, amit PlayStation 4-re tervezett a Capcom… (emlékszik még bárki is arra?)

 

2020-ban jelentette be a Capcom a Pragmatát, amit alapból next-genként jelentett be a japán kiadó, így itt tervbe sem vették, hogy PlayStation 4-re vagy Xbox One-ra kiadják a még erősen rejtélyes sci-fi projektet. Aztán annyit hallottunk még róla, hogy el lett tolva 2023-ra, de kb. ennyi az egész, de valahol érthető is, hiszen nagy eséllyel ez egy olyan bejelentés volt, amit korán megejtettek, és akkor még nem volt mögötte komolyabb tartalom. (Ilyen volt anno, jó tíz éve a Cyberpunk 2077 bejelentése is…)

A Capcom legújabb pénzügyi jelentésében megemlíti a Pragmatát. Középtávú céljaikban most az a cél, hogy az erőforrások 80%-át a népszerű IP-k (értelemszerűen Monster Hunter, Resident Evil) több platformon történő fejlesztésére szánják. De ezzel egy időben a fejlesztésekért felelős Capcom-vezető megerősítette, hogy új IP-k alkotásáról sem feledkeznek el. Ehhez az aktív foglalkoztatási folyamatok során beszerzett új tehetségeket alkalmazza a japán cég, állítja Egawa Yoichi, a fejlesztési igazgatójuk.

Az új generációs konzolokra bejelentett Pragmata, ami egy akció-kaland műfajú játék lesz, megfelelően halad a fejlesztési tempójával. A frissen felbérelt, fiatal alkalmazottak esélyt kaptak arra, hogy a know-how-t és a képességeket elsajátíthassák a munkakörben frissen megszerzett tapasztalatokkal, és őket kapásból a népszerűbb IP-kre és a nagyobb játékokra állították rá. És igen, ide tartozik a Pragmata is. A Capcom úgy érzi, hogy a fiatalok felelősségvállalása új epilt ad ennek az IP-nek. Úgyhogy ebben az esetben ki lehet mondani, hogy a Capcom nem kispályázik.

A Pragmata PlayStation 5-re, Xbox Series X-re, Xbox Series S-re, illetve PC-re fog megjelenni 2023-ban. Idén többet hallani biztosan nem fogunk róla (hacsak a The Game Awardson nem bukkan fel). Feltehetőleg a 2022-es E3-ig (mert hogy lesz ilyen, az fix) a japánok némán hallgatni fognak róla, esetleg megemlítik a pénzügyi jelentéseikben még, hogy igen, korrekt tempóban haladnak a fejlesztéssel.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu