Bloodborne: hamarosan megjelenik a demake! [VIDEO]

Nem, nem remake (joggal lehetne feltételezni azt is…), hanem demake: egy Bloodborne rajongói projektből komoly backport alakult ki.

 

 

Az előző mondatban a zárójeles megjegyzés teljesen jogos, hiszen a billentyűzeten a D betű az R betű egyik szomszédja, de komolyan DEMAKE-ről lesz itt szó. A Bloodborne 2015-ben jött ki PlayStation 4-re (és azóta sem készült belőle sem PlayStation 5-ös felújítás, vagy PC-s port, de állítólag a már a Sony Interactive Entertainment alá tartozó Bluepoint Games dolgozik ezeken; erről korábban írtunk is), és a FromSoftware játéka annyira megihletett egy rajongót, hogy elképzelte, milyen is lenne a PS1-en…

Lilith Walther, a Bloodborne demake fejlesztője egy új videót tett a Twitteren közzé, és ebben egy összehasonlítást látunk: az eredeti Gascoigne jelenet fut alul, felül pedig a BloodbornePSX-ként is nevezett backport (ez mondjuk nem teljesen helyt álló kifejezés, ugyanis a PC erősebb platform a PlayStation 4-nél…) látható, és persze ott vannak a szimulált CRT hatások is. Szerencsére akinek ez nem tetszik, ki is kapcsolhatja majd azokat. Ezek mellett az igényesen alacsony polygonú ellenfelek (ez egy oximoron, de mindegy…), és egy korrekt soundtrack sem maradhat ki a projektből.

A látvány nem a legjobb, mondhatnánk joggal, de ne feledjük, PS1-es demake-ként lett ez az elképzelés megtervezve (amúgy a projekt egészen addig tart, amíg Gascoigne atyával össze nem futunk, és lesznek kiterjesztett területek is némi plusz befejezés utáni tartalommal!), így a látványvilág direkt ilyen: amikor Japánban 1994-ben elstartolt a Sony konzolja, nem volt még szó nyolc magos processzorokról, meg több gigabájtnyi memóriáról.

Ja, és a bónusz: Lilith Walther az összehasonlító videó mellett elárulta, hogy a Bloodborne PC-s demake-je megjelenési dátumot is kapott: a stílusosan halloween során bemutatott videó után három hónappal jön a játék, mégpedig ingyenesen, azaz január 31-én fogja elérhetővé tenni Yharnam 32-bites elképzelését. A fejlesztésben jártasak pedig pár hónappal később a forráskódba is belemeríthetik a billentyűzetüket.

Forrás: PCGamer

Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu