Erőszakosabb és sötétebb hangnemet fog megütni a Call of Duty: Modern Warfare II?

Itt nem a 2009-ben megjelent Call of Duty-játékra gondolunk (elég baj az, hogy így meg kell különböztetni a játékokat az azonos cím miatt…), hanem a még be sem jelentett 2022-es felvonásra!

 

A világban több dolog konstansnak mondható: a halál, az adózás, illetve az is, ahogy évente megjelenik egy Call of Duty, mivel az Activision Blizzardnak ez lett a fejőstehene. A VGC megerősítette azt, amit a Twitteren közölt egy szivárogtató a még be sem jelentett játékról. A sztorimód könyörtelen és durva lesz, és nem lesz győztes a történetben, ami a drogok elleni háború köré fog összpontosulni. Lesz egy morális iránytű-rendszer is, ami hasonló lesz a Red Dead Redemption 2-ben látott becsületrendszerhez, és bizonyos döntések a sztoriban kulcspontosságú pillanatokra hatással lesznek.

A sztorimódban nagy szintű realizmusra lesz érdemes felkészülni, így a véres látvány is állítólag eléggé valós lesz. A fegyverünk kaliberétől függően az általunk eltalált ellenfél még egy végtagját is elveszítve tudatánál maradva üvölthet, mondjuk a földön egy vértócsában fetrengve. A halálanimációk is változni fognak. Lehet olyan, hogy valaki az életéért könyörög, vagy beszól nekünk (a női felmenőnkkel kapcsolatos káromkodások közepette, hogy finom fogalmazással éljünk!), de akár megrázkódtatások is érhetik őket, amiből hallucinálhatnak is.

Látható reakciók lesznek a nagy intenzitású pillanatok utá. A karakterünk nehezen lesz képes újratölteni a fegyverét, és az ellenfelek meglepésére építő letámadások során is beleremeghet a hangja a történesek után. Ja, és a fegyverek sem maradnak ki: besülhetnek, és ezzel kapcsolatban is lesznek animációk, így egy töltény (ideiglenesen!) kárba veszhet, és mi is nyitottak lehetünk egy ellentámadásra…

A szivárogtató még megemlítette, hogy a Spec Ops játékmód helyét valami olyasmi veheti át, ami Kojima Hideo ma már el nem érhető P.T.-jéhez lesz hasonló. Tom Henderson szerint viszont ez csak egyetlen küldetés, vagy játékmechanika lehet a Call of Duty: Modern Warfare II-ben, ami nagy eséllyel 2022 őszén fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre és PC-re (nem látunk esélyt egy PlayStation 4/Xbox One portra).

Mindez persze nem hivatalos!

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu