Nehézkes a Grand Theft Auto VI fejlesztése? Red Dead Redemption Remastered készül?

A Rockstar körül újabb, de nem éppen optimista pletykák láttak napvilágot, viszont kezdjük a Grand Theft Auto VI-tal…

 

Amiről éppen ugyanolyan magabiztosan mondhatjuk, hogy készül mint a Call of Duty következő részéről (ami ma a hírekben már meg is fordult). A NeoGAF-on egy videót is lefordítottak, amiben egy Chris Klippel nevű illető mondta, hogy a „hatos gétéa” fejlesztését borzalmasnak nevezte. Nem mehet részletekbe ezzel kapcsolatban, de megerősítették neki forrásai, hogy a Rockstar megalapulása óta ez az eddigi legkaotikusabb projektje lett.

Joggal vethetnénk itt fel, hogy a Grand Theft Auto IV és a Red Dead Redemption 2 is hasonlóan rögös úton jutott el a tervektől a játékosokig, de a Rockstar Mag tudósítója szerint a Grand Theft Auto VI helyzetéhez képest az imént említett két játék esetét semmiségnek kell kezelni. Hozzátette, hogy a problémák a forgatókönyv szintjén merültek fel: annak többszöri megváltoztatása miatt a karakterek, a narratíva, a helyszín, és a játék világa is többszöri módosításon esett át. A Rockstar állítólag 2014 óta többször is belenyúlt az ötletekbe, és 2019-ben teljesen rebootolta a Grand Theft Auto VI-ot… amit elvileg 2020 tavaszán szerett volna bemutatni. Ouch!

Aztán van egy francia videó, amiben a Red Dead Redemptionről is hallhatunk. A Rockstar Games állítólag nem csak a Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Editionnel foglalkozik, hanem a Red Dead Redemption első részéből is készíthet egy újabb változat, de erre még eléggé sokat várnunk kell, ugyanis a videó szerint egyhamar nem fog bekövetkezni a megjelenés. Emiatt pedig talán jobb is, ha nem találgatjuk, hogy vajon itt is lesz-e egy engineváltás (a PlayStation 2-es Grand Theft Auto hármas felújítása is átmozdul az Unreal Engine 4-re).

Itt azért kiemeljük, hogy mindez még nem hivatalos, de az biztos, hogy a Grand Theft Auto esetében a stúdió (és a kiadó, a Take-Two) mintha félne újítani.

Forrás: PSU, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu