Michael Bay lélektani akcióthrillert rendezett Rohammentő címmel [VIDEO]

MOZI HÍREK – Két menekülő bankrabló és egy haldokló rendőr száguld egy rohammentővel – ez volt az alaphelyzete annak a 2005-ös dán filmnek, amelyből most Michael Bay készített lélektani akcióthrillert Rohammentő címmel.

 

A projektet először 2015 augusztusában jelentették be, amikor Phillip Noyce-t jelölték meg a rendezőnek. Két évvel később azonban őt Navot Papushado és Aharon Keshales váltotta, akiket végül Bay váltott 2020-ban. Az elsődleges forgatás Roberto De Angelis operatőrrel 2021 januárjában kezdődött Los Angelesben, és még az év márciusában befejeződött.

Az Ambulance a 2005-ös, azonos című dán film amerikai remake-je. A játékfilmet 2015. augusztus 28-án jelentették be, és Phillip Noyce-t jelölték meg rendezőnek a Chris Fedak által írt forgatókönyv alapján. 2 évvel később jelentették, hogy Noyce elhagyta a projektet, és helyére a Navot Papushado és Aharon Keshales rendezőpáros került, a film azonban soha nem került gyártásba. 2020. november 11-én Michael Bayt jelentették be új rendezőként, és a filmet „karakterközpontú projektként” emlegették, amely a Speed (1994) és a Bad Boys (1995) elemeit fogja felhasználni, miközben eltávolodik a Bay által megszokott „szokásos robbanás-erős árutól”.

Az Endeavor Content által finanszírozott, a New Republic Pictures és a Project X által készített filmet Jake Gyllenhaal és Dylan O’Brien csatlakozott a szereplőgárdához, mint két testvér, akik ellopnak egy foglalt mentőautót, Eiza Gonzálezzel pedig tárgyalások folynak a mentős szerepéről. 2020. december 11-én a Universal Pictures megerősítette, hogy ők fogják forgalmazni a filmet, és bejelentette, hogy O’Brien időzítési konfliktusok miatt elhagyta a filmet; Yahya Abdul-Mateen II-t választották a helyére, amikor az Aquaman és az elveszett királyság című szuperhősfilm forgatásának csúszása miatt be tudta illeszteni a filmet az időbeosztásába. Három nappal később González szerepét is megerősítették. A szereplőgárda 2021 januárjában Garret Dillahunt, A Martinez, Keir O’Donnell és Moses Ingram; februárban Wale Folarin, Cedric Sanders, Jackson White, Colin Woodell, Olivia Stambouliah, Jesse Garcia, Victor Gojcaj és Remi Adeleke; májusban pedig Devan Chandler Long bővült.

A sztori szerint a konfliktus abból származik, hogy Mateen karakterének felesége súlyos beteg, de a műtét egy vagyonba kerül. A Gyllenhaal által játszott kemény bűnöző rábeszéli egy nagyszabású bankrablásra, amely biztosítaná a műtét fedezetét, de a vállalkozás természetesen rosszul sül el. Mateennak el kell döntenie, hogy a feleségét akarja-e megmenteni, vagy az általuk meglőtt rendőrt.

(Ambulance – hazai bemutató: 2022. február 17.)

Forrás: UIP Dunafilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.