Megszabadul a pay-to-win mikrotranzakcióitól a Marvel’s Avengers!

A Square Enix és a Crystal Dynamics meghátrált, miután a Marvel’s Avengers játékosok felháborodottan tapasztalták, hogy a kiadó és a fejlesztő en bloc felrúgta a megjelenés előtti marketingjében tett ígéretét…

 

Korábban mi is írtunk arról, amikor is október elején szépen, csendben újabb mikrotranzakciókkal bővült a Marvel’s Avengers. Azért újabb, mert kozmetikai formában már ott voltak a játék megjelenése óta, viszont a játékmenetre hatással levő, és ebből adódóan akár pay-to-winként is meghatározható mikrotranzakciók (amivel XP-t és erőforrásokat lehet gyorsabban gyűjteni…) voltak azok, amiről nagyban ment már a játék bejelentésekor is, hogy nem kell félni, nem lesz ilyesmi az élő szolgáltatásos (live service) modellű termékben.

A játékosok (tesszük hozzá, jogosan) felháborodtak, és most itt is van a Twitteren a bejelentés. Ebben a Square Enix és a Crystal Dynamics bocsánatot kér, hogy nem reagált hamarabb arra, hogy a Marketplace-be feltett, fizetős „fogyasztható tárgyak” esetében panaszok és aggodalmak merültek fel. Azért tették be ezeket a Marvel’s Avengersbe, hogy a fejlődő játékostábornak egy ilyen lehetősége is legyen, és ők nem átták ezt egy pay-to-win megoldásként, mert a játékosok erejére közvetlenül nem hatnak (aha… akkor a szintlépést elősegítő XP boost micsoda?).

A játékosok visszajelzéseire alapozva a Hero’s Catalyst és a Fragment Extractor (a két, valódi pénzt igénylő boost) fizetős változata ki lett szedve a játékból; akinek még van ilyen, használhatja, és továbbra is megszerezhető jutalom lesz. A kiadó és a fejlesztő reméli, hogy ez lesz az első lépés a beléjük vetett bizalom újraépítésében. A cél továbbra is a lehető legjobb játék megvalósítása, majd megköszönték, hogy a közösség részei vagyunk.

Akkor itt is a legvégén tesszük fel a húsba vágó kérdést: mégis miért kellett egy hónap ahhoz, hogy kivegyék a mikrotranzakciókat? Csak nem terepfelmérés volt, hogy lássák, mekkora is a kereslet irántuk? És milyen bizalom, főleg a PlayStation-játékosok esetében? Ők már több mint egy éve várnak Spider-Man megjelenésére; a PS-exkluzív Pókembert a játék rajtja előtt már bejelentették, és még mindig sehol sincs.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu