Maradona kikerülhet a FIFA 22-ből?! – bíróságon támadták meg az Electronic Arts-ot

Jogi perpatvar veszélyezteti az ikon szereplését az Electronic Arts futballszimulátorában.

 

 

Diego Armando Maradona jelenléte a FIFA-sorozat különböző játékaiban minden eddiginél értékesebb a sportág rajongói számára, miután a történelem egyik legjobb játékosa tavaly novemberben elhunyt.

Azonban az ellentmondásos focilegenda most egy argentin bíróság döntése alapján kikerülhet a franchise játékaiból.

Mint arról az Infobae beszámolt, Maradona képmásának felhasználási jogai jelenleg Matías Morla cégének, a Sattvicanak a tulajdonában vannak, míg az Electronic Arts Stéfano Cecivel, a néhai futballsztár barátjával és menedzserével kötött szerződést, akinek az ügy jelenlegi állása szerint erre nem volt jogi felhatalmazása.

„Felszólítjuk az Electronic Arts Inc.-t, hogy azonnali hatállyal szüntesse be a védett képmások bárminemű használatát” – áll Marcelo Gota bíró határozatában.

A Maradona védjegy ellenőrzésének jogai tavaly augusztusban, az argentin sztár lányaival, Dalma és Gianinna Maradonával folytatott vita közepette Matías Morla ügyvédre szálltak át.

A védjegyjogokkal kapcsolatos kényes helyzet arra késztetheti az EA-t, hogy végleg eltávolítsa Maradonát az összes FIFA-játékból, ami a játék tartalmára és a reklámokra is kiterjedne. Az EA sportszimulátorának legújabb része október 1-jén jelent meg minden platformon.

Forrás: Infobae

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu