Nem olcsó mulatság a The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition [VIDEO]

A Bethesda Game Studios ismét pénzt keres a lassan tíz éve megjelent The Elder Scrolls V-ön, és bizony nem lehet csak úgy ingyen frissíteni egy korábbi verzióról.

 

Miközben a The Elder Scrolls VI még évekre van (ami miatt túl korán jelentette be anno az E3-on Todd Howard), mivel a stúdió először a Starfieldet hozza el nekünk jövőre (persze jobb, ha kétkedünk a megjelenési időszakokban, mert mostanában megint hallani fogjuk egy tonna játékról, hogy az eddig közölt időponthoz képest csak később jut el hozzánk), és csak utána állnak neki Todd Howard következő művének.

Csakhogy a frissítés, na az nem lesz olcsó. Szóva,l ha a The Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition kell nekünk, és megvan a játék előző újrakiadása, ami Special Edition néven látott napvilágot, akkor is fizetnünk kell. Az 20 dollár, euróból számítva kb. 7200 forint. Jó, van azért ingyenes dolog is: ha a PlayStation 4-es, Xbox One-os kiadásról frissítenénk a 10. születésnapot ünneplő Skyrim verziót, akkor ingyenesen átvándorolhatunk a PlayStation 5-ös, Xbox Serieses változatra, ha megvan a Special és az Anniversary Edition is.

És mi van azokkal, akik most először ugranának be a Skyrim világába? Nos, nekik még többet kell az asztalra csapniuk? 50 dollárt, vagy 20 ezer forintot (mivel 55 euró lesz errefelé). Ami egy tíz éves játék sokadszori újrakiadása esetében… eléggé nagy árcédula. Jó, persze, benne van az összes Creation Club kiegészítő, és ha azokat egyesével megvettük volna, akkor 150 dollár (megközelítőleg 54 ezer forint) hagyta volna el bankszámlánkat, de mostanában az ilyen frissítésekért nem nagyon szoktak pénzt kérni, vagy legalábbis nem ennyit. A horgászat, a túlélő mód, a Saints & Seducers történetszál, és a Rare Curios felszereléspakk is ingyenesen elérhető lesz a Special Edition tulajdonosainak.

A Bethesda által elfogadott modokért (miközben a The Elder Scrolls V: Skyrim Special Editionhöz gyártottak nem fognak alapból működni plusz munka nélkül, erről írtunk már) 7200 forintot kiadni nem biztos, hogy a megfelelő döntésnek hangzik. De mindegy is, a játék újabb kiadása november tizenegyedikén, tehát csütörtökön fog megjelenni (és a modok csütörtököt mondani) PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu