Ideiglenesen távozik a Metal Gear Solid 2 és 3 a digitális boltokból!

A Konami azon dolgozik, hogy a két Metal Gear Solid játékban felhasznált történelmi anyagok mögötti licenceket megújíthassa.

 

A Konami bejelentése szerint a mai naptól, november nyolcadikától ideiglenesen eltávolítja a digitális felületekről a Metal Gear Solid 2-t és a Metal Gear Solid 3-at, és addig is a türelmünket kérik, mert később ismét elérhetővé fogják tenni a termékeket. Megköszönték, hogy a Metal Gear-sorozattal játszunk, de a jogi kacifántos szituáció miatt kell nekik egy kis idő, mire minden felhasznált történelmi videóanyag használatára ismételten jogosultak legyenek, és mivel Kojima Hideo előszeretettel használt ilyen bevágásokat a sorozatban (aminek utolsó tagja már nem volt köthető az ő nevéhez: a Metal Gear Survive felejtős volt), nem is csoda, hogy ide jutottunk.

Mely játékok érintettek, vagy pontosan mi is az, amit nem fogunk megtalálni a digitális boltokban? Soroljuk őket. PlayStation 3-on a Metal Gear Slid 2: Sons of Liberty HD Edition, a Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD Edition, illetve a Metal Gear Solid HD Edition int nekünk ideiglenesen búcsút. A PlayStation Vitán a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD Edition, Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD Edition, illetve a Metal Gear Solid HD Collection érintett.

PlayStation Nowon a Metal Gear Solid HD Collection érintett, Xbox 360-on a Metal GeaR solid HD Edition: 2 & 3 lép ki a Microsoft Store-ról, a Nintendo 3DS-en a Metal Gear Solid: Snake Eater 3D búcsúzik a Nintendo eShopról, a GOG-ról a Metal Gear Solid 2: Subtance lép le, míg az Nvidia Shielden a Metal Gear Solid 2 HD és a Metal Gear Solid 3 HD Shield TV-re tervezett variánsától kell ideiglenesen búcsút vennünk.

A pletykák szerint a Konami outsourcingolta több franchise-ának fejlesztését is, így ez a hirtelen bejelentés sem tűnik véletlennek. Csak nem egy felújított kiadás készül a Metal Gear Solid második és harmadik felvonásából? Nem lenne hatalmas meglepetés, ha erre a kérdésre igen lenne a válasz.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu