Alec Baldwin szeretné, ha rendőrök felügyelnék a lőfegyverek biztonságos használatát a filmforgatásokon

MOZI HÍREK – A múlt hónapban a Rust forgatásán történt halálos baleset miatt Alec Baldwin komoly változást javasol a fegyverbiztonság terén a jövőbeni filmes és televíziós produkciókban.

 

 

Miközben a westernfilm egyik jelenetének forgatására készült, a Alec Baldwin kezében lévő kellékfegyver, amelyben a rendőrség szerint éles töltény volt, elsült. A lövés eltalálta Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérülésbe; valamint megsebesítette Joel Souza rendezőt. A rendőrség aktívan vizsgálja az esetet, hogy kiderítse, mi történt, miközben más filmesek egyre újabb biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a lőfegyverekkel való bánásmód során.

Miután korábban a kamerák előtt beszélt a tragédiáról, Alec Baldwin hétfőn a Twitteren és az Instagramon kommentálta tovább a helyzetet. Abban a reményben, hogy a jövőbeni produkciókban ne fordulhassanak elő hasonló balesetek, Baldwin azt írja:

„Minden filmes/tévés forgatáson, ahol fegyvert használnak, akár igazit, akár kellékfegyvert, egy rendőrt kellene a forgatáson tartani, akit a produkció bérel fel, kifejezetten a fegyverbiztonság felügyeletére.”

A filmiparon belülről és kívülről más javaslatok is érkeztek. Például elindult egy népszerű petíció, amely a valódi lőfegyverek betiltását követeli a forgatásokon; egy 200 operatőrből álló csoport is hasonló javaslatokkal állt elő. Eric Kripke, A Fiúk showrunnerje szerint ezentúl csak CGI-vel készült torkolattűzzel készülnek majd a produkciói, míg Az újonc című tévésorozatban szintén beszüntették a vaktöltények használatát. Dwayne „A Szikla” Johnson nemrég csatlakozott ehhez a mozgalomhoz, amikor saját filmes projektjeiben tiltotta be a valódi fegyvereket.

A Rust-tragédiával kapcsolatban még nem emeltek vádat, de ez változhat, amint a rendőrség további részleteket tár fel az aznap történtekről. Különböző elméletek születtek, köztük a forgatási fegyvermester ügyvédjének állítása, miszerint a stáb egy „elégedetlen” tagja keverhetett éles lövedékeket a vaktöltények közé, de egyelőre semmi sem bizonyított. Igazság szerint eltarthat még egy darabig, mire a nyomozók használható következtetésre jutnak és végre kiderül, mi történt pontosan azon a tragikus napon.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu