Elden Ring: a technikai részletek

A Bandai Namco több részletet is közölt az Elden Ringről, így például azt is tudjuk, hogy mi lesz a maximum frame rate a FromSoftware játékában, és hogy lesz-e sugárkövetés (ray tracing) vagy sem.

 

PC-n a maximum felbontás 3840×2160 (azaz 4K) lesz, a frame rate viszont nem lesz több mint 60 FPS. A HDR támogatott lesz, ahogy a ray tracing is, igaz, utólag érkezik csak egy patch hozzá (ahogy a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en is). PlayStation 5-ön a felbontás akár 4K, a frame rate pedig akár 60 FPS lehet; PlayStation 4 Pro-n 3200×1800 lehet a maximum felbontás checkerboard felskálázással, a frame rate viszont 30-on lesz korlátozva; az alap PlayStation 4 (PlayStation 4 Slim…) pedig maximum 1920x1080p és 30 FPS lesz. A HDR természetesen csak az ezt támogató kijelzőkön fog működni itt is. A PlayStation 4 > PlayStation 5 mentésátvitel menni fog, de fordított irányban nem.

Xbox Series X-en a felbontás maximum 3840×2160, a frame rate pedig akár 60 FPS lehet. Xbox Series S-en a felbontás plafonja 2560x1440p, de a frame rate itt is jobb esetben elérheti a másodpercenkénti 60 képkockát. Xbox One X-en 3840×2160 lehet a felbontás, viszont a PlayStation 4 Pro-hoz hasonlóan itt is 30 FPS-re limitálják a frame rate-et. A HDR támogatott, ahogy az Xbox One S-en is (az alap modellen nem!), ahol a felbontás maximum 1600×900 lehet, míg a frame rate itt is 30 FPS. Teljeskörű cross-gen támogatás van, így mozgathatjuk az Xbox One és az Xbox Series között az elmentésünket.

A PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S hármasban az akár 60 FPS a teljesítményre szánt (Performance) mód segítségével érhető el. Ez a mód a felbontást és a terhelést úgy egyensúlyozza, hogy a frame rate-et részesítse előnyben. A másik mód a felbontást helyezi előtérbe (Resolution), és itt 30 FPS-re lecsapja a korlátot, de cserébe 4K felbontáson fut az Elden Ring.

Az Elden Ring február 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu