„M Guillemot, ennél biztosan többre vagy képes!” – idézik a heccelődő Far Cry 6-os spamszöveget a Ubisoft dolgozói

A Ubisoft dolgozói segítséget kérnek; a vezetőség továbbra sem csinál semmit a zaklatási ügyekben. A francia cég dolgozói az Activision Blizzarddal való szolidaritásukat is kifejezték.

 

Egy nyílt levelet is publikáltak, amit lefordítva idézünk:

„Az Activision Blizzard dolgozóinak: meghallgatunk benneteket, és hangosan kinyilvánítjuk szolidaritásunkat veletek. Az elmúlt héten a játékipart ismét olyan leleplezések rázták meg, amelyeket már régóta túl sokan tudtunk. Kinyilatkoztatások, amelyeket egy évvel ezelőtt sokan hallottak a Ubisoftról. A jelentések gyakoriságából világosan látszik, hogy az iparágon belül széles körben elterjedt és mélyen gyökerező visszaéléses kultúra van. Már senkit sem kellene meglepnie (legyen szó alkalmazottakról, vezetőkről, újságírókról vagy rajongókról), hogy ezek a szörnyű tettek megtörténnek. Itt az ideje, hogy abbahagyjuk a sokkot. Valós lépéseket kell követelnünk ezek megakadályozása érdekében. A felelőseket felelősségre kell vonni. Hiszünk nektek, mellettek állunk és támogatunk benneteket.

A Ubisoft vezetőségének: nekünk, alulírottaknak elegünk van. Több mint egy év telt el azóta, hogy napvilágot láttak a Ubisofton belüli rendszerszintű diszkrimináció, zaklatás és zaklatás első felfedezései. Akkor úgy tettetek, mintha meglepődtetek volna, amikor meghallottátok, hogy ezek a cselekmények a saját cégeteken belül történnek, és mi megadtuk a lehetőséget, hogy a legjobbat feltételezzük rólatok. Azonban egy éve nem láttunk mást mint kedves szavakat, üres ígéreteket, és azt, hogy nem vagytok képesek, vagy nem vagytok hajlandóak eltávolítani az ismert elkövetőket. Már nem bízunk az elkötelezettségetekben, hogy ezeket a problémákat gyökerestül kezeljétek. Többet kell tennetek.

Ez nem azt jelenti, hogy több képzés kell, amelyet figyelmen kívül hagynak azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá, és ez nem jelent több újbóli biztosítékot és kedves szavakat. Ez valódi, hatásos cselekvést jelent. Az egyetlen módja annak, hogy eltávolítsunk valamit, ami ilyen mélyen gyökerezik, az, hogy eltávolítjuk azokat a pilléreket, amik érintettek, akár aktívan, akár azáltal, hogy támogatják. Ez nem csak folyamat, fókuszcsoportok, PR-menedzsment vagy oktatás kérdése. Ez az emberek életéről, mentális és fizikai egészségéről szól. Azzal, hogy a profitot választjátok a biztonságunk helyett, szó szerint az életünkkel játszotok. Nem szabadna választanunk a munka és a biztonságunk között.

Tétlenül néztük, ahogy csak a legnyilvánvalóbb bűnözőket rúgtátok ki. Hagytátok, hogy a többiek vagy lemondjanak, vagy ami még rosszabb, előléptettétek őket, stúdióból stúdióba, csapatból csapatba helyeztétek őket, újból és újból esélyt adva nekik, következmények nélkül. Ennek a körforgásnak véget kell vetni. Mi, a Ubisoft kollektív alkalmazottai, követeljük, hogy üljünk le az asztalhoz, amikor arról kell dönteni, hogyan tovább. Az elkövetőket el kell távolítani a cégtől, azokkal együtt, akik bűnrészesek voltak mások tetteiben, vagy szándékosan nem vettek tudomást azokról. Vezetőként az a feladatotok, hogy lássátok ezeket a cselekményeket, és cselekedjenek. A tudatlanság nem mentség, sem a jogban, sem pedig az alkalmazottai szemében. Valódi, alapvető változásokra van szükségünk a Ubisofton, az Activision Blizzardon és az egész iparágon belül.

Ennek érdekében azt javasoljuk, hogy az Activision Blizzard, az Ubisoft és más iparágvezető kiadók és fejlesztők működjenek együtt, és állapodjanak meg az ilyen jogsértésekről szóló jelentések kezelésére vonatkozó szabályokról és eljárásokról. Ebbe az együttműködésbe nagymértékben be kell vonni a nem vezető beosztású munkavállalókat és a szakszervezetek képviselőit. Ez elengedhetetlen annak biztosításához, hogy azok, akiket közvetlenül érintenek ezek a magatartások, a változás élére álljanak. [Sok aláíró] a fennálló körülmények és az intézkedések hiánya miatt távoztak” – írja a levél, amit a korrektség jegyében teljes egészében közöltük, a végéről az aláírókat hagytuk csak ki.

Azóta eltelt száz nap. Mi történt a Ubisofton belül? Ne vicceljük, mondjuk ki őszintén: SEMMI. Ezért A BetterUbisoft, a francia kiadó mondhatni változást követelő szakszervezete a Twitteren írta, hogy a négy nagyobb követelésük (erről korábban írtunk, de megemlítünk kettőt: a neves elkövetőket ne léptessék elő, legyen nekik komolyabb beleszólásuk abba, hogy a cég jövője miképp halad előre) egyike sem teljesült. A tweet poénja egyébként, hogy a Ubisoft munkatársak pontosan azt a szöveget írták (csak Guillemotnak, a cég vezetőjének címezve), amelyet azoknak a gamereknek küldtek ki, akik abbahagyták a Far Cry 6-ot.

Ezért egy új, nyilvános petíciót kezdeményeztek, amit itt lehet aláírni.

És mivel a dolgozók sokkal nyíltabbak és közvetlenebbek mint a Ubisoft vezetősége, nagy eséllyel nem fognak torzítani az aláírók számán, és ha egy komoly számot mutatnak majd fel, Yves Guillemotéknak komolyan át kell gondolniuk a szituációt…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu