Ilyen még nem volt! Rajongók állították helyre a Killzone 2 online szervereit!

A PS3 klasszikus Killzone 2 online szervereit a PSONE, azaz PlayStation Online Emulated néven ismert rajongói csoport élesztette újra. A Guerrilla Games első személyű lövöldéje 2018 márciusában a Killzone 3-mal együtt offline állapotba került.

 

A csoport célja, hogy a Sony általi bezárást követően visszaállítsa a klasszikus PlayStation multiplayereket különböző projektekben, a Killzone 2 pedig a játékosok körében való népszerűsége miatt kézenfekvő választás volt…

A PS Online Network Emulated egy folyamatban lévő kísérlet több PlayStation-játék online módjának újraaktiválására. A 2002 óta elérhető PS egy elég régi játékkonzol. A kora ellenére még mindig vannak emberek, akik online játszani akarnak.

Vannak, akik egyszerűen csak szeretik felidézni a régi időket, mások pedig olyan játékokat szeretnének élvezni, amelyeknek egyszerűen nincs megfelelő párja a modernebb konzolokon. A Sony úgy döntött, hogy leállítja a játékszerverek üzemeltetését, amely révén sok-sok PS3 néhány játék vált használhatatlanná vagy legalábbis nehezen használhatóvá a régi konzolon.

A PSONE megjegyezte, hogy a Killzone 2 számos online funkciója nem lesz elérhető, többek között:

  • Közösségi funkciók (klán, postafiók, versenyek).
  • Statisztikák (szalagok, érmek, rang, vitézségi rang)
  • Trófeák – Hivatalos dedikált játéktermek
  • Másodlagos jelvények Mivel a statisztikák nem állnak rendelkezésre, minden játékosnak a legmagasabb rang és a lila szalag lesz a birtokában.

Ami a Killzone 2 multiplayer felállítását illeti, a következőkre van szükség:

  • Az internet-hozzáférés mellett az egyéni dns-szerverek lehetőségét be kell kapcsolni
  • PlayStation Network fiók
  • Egy PlayStation 3 (a PSU szerint nincs szükség jailbreakre).
  • A Killzone 2 egy példánya

A Killzone 2 2009 elején jelent meg PS3-ra, és az egyik első játék volt, amelyet a 2005-ös E3-on jelentettek be a konzolra.

Az eredeti Killzone (az első rész) pedig 2004-ben jelent meg, amikor még ilyen női cosplayerek is probléma nélkül reklámozhatták a játékokat…

A PSONE oldalát itt találjátok.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu