A Metroid Dread nem vet véget a 2D-s sorozatnak [VIDEO]

A Metroid franchise legújabb része 35 év után lezárja a történetet, de Yoshio Sakamoto úgy érzi, hogy „ez nem a végső befejezés„.

 

A 2D-s Metroid-sorozat utolsó része már régóta váratott magára, majdnem két évtizedet kellett várni arra, hogy véget érjen a franchise öt 2D-s játékát felölelő ív, amely 1986-ban kezdődött. A játék a kritikusok elismerése mellett az eladások terén is elképesztően jól teljesített, Japánban minden idők rekordjait döntötte meg, és október egyik legkelendőbb játéka lett. Olvasd el a játékról szóló tesztünket a következő linken: thegeek

Úgy tűnik, a sorozat ilyen fogadtatással garantált siker lett, és a rajongók arra számítanak, hogy nem kell újabb 19 évet várniuk a következő részre. A Metroid Dread történetének lezárása azonban sokakat arra késztetett, hogy a 2D-s franchise esetleges végleges befejezésétől tartsanak. Yoshio Sakamoto, a sorozat producere mégis úgy tűnik, reményteljes tervei vannak a Metroiddal kapcsolatban.

A producer ragaszkodott ahhoz, hogy folytatni kívánja Samus kalandjait. „Az az érzésem, hogy Samusnak folytatnia kell a kalandját, és ebben kell a legjobbat nyújtanunk. A Metroid Dread lezárja az öt játékból álló, 35 éve tartó ívet. Azonban úgy érzem, hogy ez nem a végleges befejezés. Kell lennie valaminek, ami folytathatja a franchise-t és az univerzumot. Szóval igen, amíg Samus egy szeretett karakter, addig ezt szeretném csinálni” – vallotta be Sakamoto.

A producer már korábban is beszélt a franchise feltételezett jövőjéről, utalva egy „új epizódra a tervben, de most nincsenek további részletek„. A Metroid-franchise legújabb része október 8-án jelent meg Nintendo Switchre.

 

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu