Okami 2? Hideki Kamiya folytatni akarja a franchise-t [VIDEÓ]

Hideki Kamiya felidézi az Okami fejlesztését, miközben több projektje is van, mint például a Bayonetta 3 vagy a Sol Cresta.

 

Az Okami egy olyan játék volt, amely bár megjelenésekor nem kapott nagyszerű kritikákat, mégis jó helyezést ért el a videojáték-iparban. Amaterasu istennő kalandját Hideki Kamiya készítette, aki olyan művekkel szerzett magának nevet az iparágban, mint a Viewtiful Joe.  Bár jelenleg a Bayonetta 3 fejlesztésével van elfoglalva, ez nem akadályozza meg abban, hogy visszaemlékezzen az Okami fejlesztésére.

Kamiya ezt a játékot azzal az ötlettel tervezte, hogy a japán természetet és kultúrát dicsőítse. Ennek ellenére a projekt számos akadályon ment keresztül a fejlesztés során, ahogy azt maga az alkotó is elmondja. És bár az Okami jól sikerült és jó maréknyi pozitív kritikát kapott, Kamiya még mindig gondolkodik a folytatás elkészítésén.

Az Okami esetében, mind a történet, mind a Heavenly Brush mechanikája kapcsán arról beszéltünk, hogy hogyan tudnánk egy kis időt szánni arra, hogy ezeket az ötleteket továbbfejlesszük egy folytatásban, szórakoztatóbbá és kevésbé megterhelővé téve a játékot. Nyilvánvalóan folytatást akartunk készíteni„. Kamiya azonban végül elhatárolódott a Capcomtól, így az Okami 2 esélye a kiadó döntésein múlik.

És bár Kamiya visszaemlékezése szerint az Okami nem volt kezdettől fogva sikeres, hamarosan újult erővel látott neki a folytatás elkészítésének: „Ugyanakkor kezdtem látni, hogy az emberek kérdezősködtek azokról a cselekménypontokról, amelyeket a levegőben hagytunk, és folytatást kértek. Minél többet látom, annál inkább úgy gondolom, hogy ez egy befejezetlenül hagyott mű. Mindig is lesz egy részem, amelyik úgy gondolja, hogy valamikor ki kell javítanom. Egyszer meg akarom csinálni.”

Bár Kamiya a Okami lehetséges folytatását tartja szem előtt, a kreatív nem hagyja abba, hogy különböző projektekben merüljön el, mint például a korábban említett Bayonetta 3, amely a törölt Scalebound vagy a Sol Cresta: egy shoot ’em up elemeit fogja visszaszerezni, amelynek decemberre tervezett megjelenési dátumát elhalasztották. Akárhogy is van, Kamiya még mindig dolgozik az új ötleteken és a megoldatlanul maradt mechanikákon, így a labda a Capcom térfelén van, hogy elkezdje az Okami 2 feltételezett fejlesztését.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu