Nem lesz Steam Deck karácsonyra: 2022-re csúszik a Valve kézikonzolja

A szállítási válság miatt a Valve gyárai alapanyag nélkül maradnak, ami késlelteti a Steam Deck gyártási folyamatát.

 

 

A Valve új kézikonzolja, a Steam Deck az idei év egyik nagy hardveres dobásának ígérkezett: egy hordozható konzol, amely a számítógépek teljesítményét és könyvtárát adná a tenyerünkbe. Azonban mindazoknak, akik abban reménykedtek, hogy már a karácsonyt is az új kézikonzoljukat nyüstölve tölthetik el, sajnos csalódást kell okoznunk.

A Valve megerősítette, hogy az anyaghiány miatti kiterjedt ellátásilánc-problémák késleltetik a teljes gyártási folyamatot, és bevallotta, hogy gyárai nem kapják meg időben az alkatrészeket ahhoz, hogy az eredetileg tervezett megjelenési dátumokat tartani tudják.

Friss becsléseik alapján 2022-re teszik a Steam Deck megjelenését: a kezdeti előrendelési sorrendet tartva februártól kezdik meg a szállítást. Megerősítették tehát, hogy az előrendelési helyek változatlanok maradnak, bár az összes dátum kitolódik az előre nem látott problémák miatt.

Sok más technikai eszközhöz hasonlóan a Steam Deck esetében is, mint a Valve megerősítette, a késés oka az a példátlan hardverellátási válság, amely sajnos 2022-ben is hatással lesz az iparágra.

Forrás: Steam

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu