Call of Duty: Vanguard: már nincsenek benne a Koránra utaló jelek [VIDEO]

Az Activision Blizzard és a Sledgehammer Games az iszlám vallású játékosoknál kihúzta a gyufát az idei Call of Duty Zombies módjában.

 

A Korán a muszlimok Bibliájának nevezhető, így egy szent iratként kezelik azt. Ezzel nincs is probléma, de ott már kritikával élhetnek, ha a Call of Duty: Vanguard Zombies módjának egyik pályáján itt-ott elszórva találhatjuk a könyv néhány lapját. Aki keresztény vagy ortodox vallású, talán nem is döbben rá, hogy mi is van a padlón, az iszlámot követők pedig tiszteletlenségnek tekintik ezt, és a Twitteren többen is nemtetszésüknek adtak hangot, és a #No_Call_of_Duty hashtag is lábra kapott „a madaras közösségi oldalon”.

Erre az Activision közel-keleti Twittere egy közleményben reagált, itt pedig olvashatjuk a lefordított változatot. Ez magyarul úgy hangzik, hogy „A Call of Duty mindenki számára készült. A múlt héten tévedésből a muszlim közösségre nézve érzéketlen tartalom jutott bele, ami azóta el lett távolítva a játékból. Soha nem lett volna szabad úgy felbukkannia a játékban, ahogyan ez megtörtént. Mélységesen elnézést kérünk. Azonnali belső lépéseket teszünk a helyzet kezelésére, hogy a jövőben megelőzzük az ilyen eseteket.” (Zárójelesen itt azért megkérdeznénk, hogy ez mégis hogyan volt a játék tartalmában? Ez is valami cégen belüli burkolt vallási megkülönböztetés lenne?)

Egy gyors javítás után tényleg el lett távolítva a Korán, de a TheGamer kiemelte, hogy közel két milliárd muszlim él a Földön; a létszámunk közel negyede (és a Közel-Keleten kívül például Indonéziában, Pakisztánban, Indiában, Bangladeshben, és Nigériában van a legnagyobb, régión kívüli közösségük). Talán emiatt is tapintatlannak lehetne nevezni, hogy az Activision Blizzard nem egy fő fiókján kért bocsánatot, hanem egy közel-keletin.

És ez nem az első eset: amikor a 2009-es Call of Duty: Modern Warfare 2 Favela pályáján egy fürdőszobai festményen a könyvből származó szentírások voltak ott, hasonló felháborodás történt. A történelem tényleg mintha megismételné önmagát…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu