A Battlefield 2042 kemény kritikát kapott az egyik karakter képessége miatt

Egyes felhasználók sértőnek találták a „kis zöld emberk” kifejezés használatát a Battlefield 2042-ben

 

A Battlefield 2042 hamarosan elhozza az intenzív hadviselést az otthonainkba, és úgy tűnik, van étvágy a lövöldözésre, miután a bétája közel 8 millió játékost gyűjtött össze PC-n, PlayStationön és Xboxon. Ez azonban nem csak jó hír a Dice munkatársai számára, akiket érzéketlenséggel vádoltak a 2014-es ukrajnai orosz beavatkozás ábrázolásában.

A vitát az orosz specialista Pjotr „Borisz” Guskovsky orosz karakter egyik aspektusa váltotta ki. Borisz egyik mester szintjén ugyanis megjelenik a Dice által „Kis Zöld Ember”-nek nevezett, a Dice által azonosítatlan orosz csapatokkal kapcsolatos kifejezés, akik elfoglalták és blokád alá vették a szimferopoli nemzetközi repülőteret, a krími katonai bázisok többségét és a szimferopoli parlamentet.

A Dice által használt kifejezés sértő volt néhány játékos számára, akik kritizálták a fejlesztőt a konfliktus elbagatellizálásáért. A Dice gyorsan bocsánatot kért, és megköszönte a felhasználók segítségét a „játék pozitív változtatásaiban”. A vállalat biztosította, hogy „a név használata nem volt szándékos”.

Az egyik felhasználónak adott válasz mellett a Dice a hivatalos Battlefield Twitter-fiókon tett nyilatkozatot, amelyben kifejtette, hogy a felhasználóknak köszönhetően sikerült felismerniük, hogy a megjelenés egy valós problémára utal, és nem tükrözi a csapat értékrendjét, így egy jövőbeli frissítésben változtatni fognak rajta. A Battlefield 2042 november 19-én érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox X Series X|S-re.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu