Lelépett a Ubisofttól a Far Cry felelős producere!

A Ubisoft is viszonylag turbulens időket él meg, (ugyanis az Activision Blizzardon belül sem teljesen rózsás a helyzet…) a Far Cry felelős producere távozott.

 

Nemrég írtunk arról, hogy a Ubisoft szakszervezeti kezdeményezése, ABetterUbisoft egy nyilvános petícióval rukkolt elő, hogy ezzel is felhívja a vezetőség (így a vezérigazgató, Yves Guillemot) figyelmét arra, hogy változásokra van szükség, mert a szexista, zaklató munkakörnyezet a morálra, meg ezen keresztül a játékokra is rossz hatással van.

Talán emiatt is van szó arról a VGC-n, hogy Dan Hay, aki a Far Cry 3 óta a franchise felelős producere volt, távozott a Ubisofttól, így kilépett annak Montrealban található stúdiójának kapuin. Ezt a francia kiadó egy közleményben meg is erősítette: Hay több mint egy évtizedet húzott le a Ubisoftnál, de most az életében egy új fejezetet kezd, így a mai nap lép ki a franciáktól. A Ubisoft történetének egyik legnépszerűbb játékáért ő is nagy felelősséggel tartozott, és bár nem tudni még, hogy Hay hol folytatja tovább, az előző munkáltatója biztos abban, hogy megtalálja az új kihívásokat és élményeket.

A Ubisoft megköszönte Haynek a hozzájárulását a Far Cry munkálataihoz, és a lehető legjobbakat kívánta neki. Addig is a brand csapatát ideiglenesen a szintén a Ubisoft Montrealnál dolgozó Sandra Warren, illetve több tehetséges producer és rendező veszi át, és természetesen a Ubisoft stúdiói között zajló együttműködések sem fognak véget érni Dan Hay távozásával.

A VentureBeatnek író Jeff Grubb hozzátette, hogy Hay kilépése azért történhetett, mert a Ubisoft az Assassin’s Creedhez hasonlóan a Far Cry-t is élő szolgáltatásos (live service) irányra terelheti át, így itt is talán egy nagyobb rész készülhet (a la Assassin’s Creed: Infinity), ami sok tartalommal bővülhet idővel, ami marketinges húzás amögött, hogy félkészen adjanak ki teljes áron egy játékot. És hiába jött a kanadai stúdiók számára az október végi fizetéstől kezdve hatályos fizetésemelés: ez sem tudta Hay-t megtartani.

Ha a Far Cry is átmegy a live service megközelítésre, nem biztos, hogy nyertes megoldás lesz…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu