Újra éllovas a Nintendo Switch az OLED modell jóvoltából

Az észak-amerikai régióban a PlayStation 5 harminchárom hónap elteltével döntötte le a Nintendo Switch-et a trónról szeptemberben. Pünkösdi volt a PS5 királysága…

 

Befutott az NPD Group októberi jelentése, és ebből megtudtuk, hogy októberben a Nintendo Switch győzött, és mivel október 8-án indult el a Switch OLED modellje, számíthattunk is arra, hogy a nagy N csuklóból behúzza a hónapot. A PlayStation 5 a termelt dollárok tekintetében az idei évet vezeti, de példányszámot vizsgálva a Nintendo Switch vezeti 2021-et. A hardveres értékesítések pénz tekintetében a tavalyi adathoz képest 82%-kal nőttek (472 millió dollár; kb. 141,6 milliárd forint), a teljes költekezés (szoftver, hardver, kiegészítők) pedig 16%-kal ugrott meg (4,4 milliárd dollár, 1320 milliárd forint). A hardveres költekezés 53%-kal nőtt tavalyhoz képest 2021 folyamán (3,9 milliárd dollár, 1170 milliárd forint), és az idei összes pénzköltés is 12%-kal nőtt a tavalyi első tíz hónaphoz képest (46,7 milliárd dollár, kb. 14070 milliárd forint). Szóval növekedő tendenciák vannak, amiben közre is működik a PlayStation 5 és az Xbox Series X rajtja.

De a havi toplistát is nézzük át, zárójelben az előző havi pozícióval:

 

  1. Far Cry 6 (új)
  2. Back 4 Blood (új)
  3. Metroid Dread (új)
  4. Madden NFL 22 (1)
  5. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: The Hinokami Chronicles (új)
  6. FIFA 22 (2)
  7. Marvel’s Guardians of the Galaxy (új)
  8. Mario Party Superstars (új)
  9. NHL 22 (új)
  10. NBA 2K22 (3)
  11. Mario Kart 8 (11)
  12. Call of Duty: Black Ops: Cold War (7)
  13. Ghost of Tsushima (8)
  14. Super Smash Bros. Ultimate (17)
  15. Animal Crossing: New Horizons (18)
  16. Minecraft (14)
  17. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (9)
  18. Diablo II: Resurrected (5)
  19. Mortal Kombat 11 (20)
  20. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (25)

 

A lista felső fele tele van új megjelenésekkel, de a Far Cry 6 nyert a Back 4 Bloodot, illetve a Nintendo Switch-exkluzív Metroid Dreadet megelőzve. A Switch a Mario Party Superstars jóvoltából egy újabb exkluzívval fért be a top tízbe (és ott CSAK a Nintendo van exkluzívokkal jelen, a Sony és a Microsoft ugyanis lecsúszott), de a Japánban népszerű Demon Slayer verekedős játéka, a Marvel’s Guardians of the Galaxy, és az idei hokijáték is megfért még újoncként az első tíz hely valamelyikén.

A novemberi hónapban lehet tippelni: a Call of Duty: Vanguard a játékok, a Nintendo Switch pedig a konzolok között fog tarolni. Decemberben viszont a Halo Infinite és az Xbox Series még felboríthatja a trendeket.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu