A PlayStation 5 játékosai 4,6 milliárd órát játszottak a konzol első évében

Már egy éve, hogy megjelent a PlayStation 5, ezért a Sony bejelentette a platform legtöbbet játszott játékait

 

Az egy év alatt, amióta a konzol elérhető, 4,6 milliárd órát játszottak, míg 26 millió órányi tartalmat streameltek.

A 10 legtöbbet játszott PlayStation 5 játék listája a következőkből áll

Fortnite
Call of Duty: Black Ops Cold War
FIFA 21
NBA 2K21
Assassin’s Creed Valhalla
Destiny 2
MLB The Show 21
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
Demon’s Souls
NBA 2K22

A Sony Interactive Entertainment elnöke, Jim Ryan által aláírt közleményben köszönetet mondtak a játékosoknak a konzol figyelemre méltó első évéért is. „A PS5-öt a történelem legnagyobb konzolbemutatójává tettétek, és igazán nem tudom eléggé megköszönni az elmúlt évben nyújtott támogatásotokat és elkötelezettségeteket„.

Voltak szavai a konzol készlethiányához is, amely idővel tovább terjedhet, mivel a Sony a chiphiány miatt lassítja a konzolgyártást. „Még mindig is történelmi keresletet látunk a PS5 iránt, és megértjük, hogy a készlethiány továbbra is frusztráció forrása sok vásárlónknak” mondta, hozzátéve, hogy „nyugodt lehetsz, hogy arra összpontosítunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb egységet szállítsuk, ez olyasmi, amin minden nap dolgozunk az egész vállalatnál, és továbbra is ez marad a legfőbb prioritásom”. Még egyszer köszönjük a türelmüket, miközben átnavigálunk ezeken a példátlan globális kihívásokon„.

A Sony szándéka szerint a PlayStation 5 egyelőre nem áll le. Jim Ryan kijelentette, hogy a vállalat jelenleg 25 címet fejleszt a különböző PlayStation-stúdiók között. Az általunk ismertek közül a Guerrilla Games a Horizon Forbidden Westet, az Insomniac Games a Marvel’s Spider-Man 2-t és a Marvel’s Wolverine-t, a Naughty Dog egy The Last of Us többjátékos projekten dolgoznak, a Polyphony Digital részéről hamarosan érkezik a Gran Turismo 7, a Santa Monica Studio pedig a God of War Ragnarokot fejleszti.

Még rejtélyesebb, hogy a Bend Studio és a London Studio új IP-ket fejleszt, a Firesprite pedig több új projektet is (bár ezek nem feltétlenül PlayStation-exkluzívak). A Pixelopus a Sony Pictures Animationnel közösen fejleszt egy PS5-ös játékot, az Asobi csapata pedig „eddigi legambiciózusabb játékukon” dolgozik.

Forrás: territoriogamers

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu