Licenc-problémák állhatnak a GTA: The Trilogy eltűnésének hátterében?

A Rockstar Games tájékoztatása szerint kénytelenek törölni bizonyos „véletlenül” mellékelt fájlokat a GTA: The Trilogyból.

 

 

A GTA: The Trilogy – The Definitive Edition érkezése PC-re igazán izgalmas. Mint korábban már mi is beszámoltunk róla, a Rockstar Launcher – mondhatni, annak rendje és módja szerint – a tegnapi indulás után rögtön össze is omlott; ám a cégnek végül sikerült úrrá lenni a helyzeten és helyreállítania a szolgáltatást. Azonban nem sokkal később közölték: a franchise klasszikus trilógiája továbbra sem érhető el. Immár arról is rendelkezünk információkkal, mi állhat a játék ideiglenes eltávolításának hátterében.

„A Rockstar Games Launcher újra online. A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition azonban nem lesz játszható vagy megvásárolható, amíg azon dolgozunk, hogy eltávolítsunk néhány adatfájlt, amelyek véletlenül bekerültek a játékok új verzióiba. Őszintén elnézést kérünk a kellemetlenségekért, és reméljük, hogy a lehető leghamarabb mindenki számára elérhetővé tesszük a játékok helyes verzióit” – olvasható a Rockstar Support legfrissebb tweetjében.

Állítólag ezek a bizonyos „véletlenül szereplő” fájlok az engedély nélkül felhasznált zenékkel lehetnek összefüggésben, legalábbis az Eurogamer kommentjárja szerint: ők bizonyos adathalászokat jelölnek meg forrásként, akik kikutatták, hogy a nem engedélyezett zenék még mindig benne vannak a játékban, bár letiltva.

A fájlokban fejlesztői megjegyzéseket és eltávolított küldetéseket is találtak, amelyek a játék készítési folyamatának egy részét fedik fel. Mindenesetre amíg a Rockstar nem erősíti meg, mi is áll az ügy hátterében és nem oldja meg a problémát, addig csak várhatjuk, hogy újra élvezhessük a három felújított klasszikust.

Forrás: Twitter, Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu