A Fortnite elbúcsúzik Kínától: Az Epic Games leállítja a Battle-Royale szervereit

Hiába próbálja a pekingi szabályozáshoz igazítani a Fortnite-ot, az Epic Games feladja a piacot

 

 

Az Epic Games ma leállította a Fortnite szervereit Kínában, követve a pár héttel ezelőtti bejelentést, miszerint – részletek megadása nélkül – befejezi az amerikai cég csatajátékának hosszan tartó bétatesztjét az ázsiai országban.

A Fortnite kínai bétatesztje véget ért, és a szervereket leállítjuk” – közölte a Tencent tulajdonában lévő vállalat a hónap elején. „November 15-én (…) leállítjuk a játék szervereit, és a játékosok nem tudnak majd csatlakozni„.

A játékosok ma már nem tudták elkezdeni a játékot. Kommenteket tettek közzé a közösségi hálózatokon, tisztelegve a battle royale előtt. „Barátaim, akik játszottak velem, újra találkozni fogunk, ha a sors úgy hozza”.

A Fortnite kínai változata, más játékokhoz, például a PUBG-hez hasonlóan, teljesen eltért a nyugaton ismert többjátékos akció-videojátéktól, a változtatások elsősorban a pekingi szigorú szabályozásoknak való megfelelés érdekében történtek. Az Epic Games azonban annak ellenére, hogy 2018-ban bétatesztben indult, soha nem kapta meg a hatóságoktól a végleges engedélyt az indításra.

Az elmúlt hónapokban Peking szigorította az ágazatra vonatkozó szabályozást, csökkentve a kiskorúak videojátékokhoz való hozzáférésének körét. Ugyanakkor egyes játékokat elítéltek nem megfelelő tartalom miatt, olyan döntések, amelyeknek sok közük lehetett ahhoz, hogy az Epic Games végül úgy döntött, lemond Kínáról a Fortnite elindításával kapcsolatban.

A Fortnite továbbra is az egyik legnépszerűbb videojáték a piacon, a májusi adatok szerint a bevételei elérik a 9 milliárd dollárt.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu