Mindörökre Chadwick Boseman marad T’Challa az MCU-ban – erősítette meg a Marvel alelnöke

MOZI HÍREK – Chadwick Boseman lesz T’Challa karakterének egyetlen filmes változata, amit a rajongók valaha is láthatnak a Marvel Moziverzumban.

 

 

Csak egy T’Challa van, és az Chadwick Boseman. A Fekete Párduc sztárjának tavalyi hirtelen és sokkoló halála után a tervek leálltak a közelgő folytatással kapcsolatban, mivel a Marvel Studios a stábbal együtt azon dolgozik, hogy kitalálják a legjobb megoldást a folytatásra. Kevin Feige már nagyon korán megjegyezte, hogy nem tervezik T’Challa szerepének újraosztását a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben, és CGI segítségével sem kerülne be a filmbe.

Kicsit több idő telt el, ám a Marvel álláspontja nem változott, miszerint Boseman marad az egyetlen T’Challa az MCU-ban. Elméletileg nem lenne nehéz egy új T’Challa-t bevezetni a történetbe, most, hogy a multiverzum is szerepet kap a különböző Marvel-filmekben. Talán megjelenhetne T’Challa egy alternatív változata egy másik univerzumból, hogy megmagyarázza, miért láthatunk egy új színészt a szerepben. Persze a stúdiónak mindig megvan a lehetősége arra is, hogy egyszerűen csak újossza a Fekete Párduc szerepét, ahogy azt korábban már láthattuk az MCU-ban Hadigép / Don Cheadle esetében.

Ne számítsunk arra, hogy bármelyik fenti forgatókönyv bekövetkezik. Nate Moore, az MCU fejlesztésért felelős alelnöke nemrég beszélt a Ringer-Verse-nek a lehetőségről, és megerősítette, hogy a Marvel elkötelezett Chadwick Boseman örökségének tiszteletben tartása mellett, ami azt jelenti, hogy nem lesz újracastingolva a szerep. Ez a döntés már nagyon korán megszületett, és mindenki teljes egyetértésben volt vele, és most senkinek sem áll érdekében, hogy változtasson rajta. Az interjúból:

„Annak az esélye, hogy T’Challát viszontlássátok… T’Challát nem fogjátok viszontlátni az MCU 616-os univerzumában. Nem tudnánk megtenni. Azt kell mondanom, hogy amikor Chad elhunyt, [Ryan] Cooglerrel komolyan átgondoltuk, hogy >>Mit tegyünk?<<. És ez egy gyors beszélgetés volt. Nem hetekig, hanem percekig tartott. Ki kell találnunk, hogyan vigyük tovább ezt a franchise-t a karakter nélkül. Azt hiszem, mindannyian úgy érezzük, hogy T’Challa az MCU-ban a képernyőn Chadwick alakításához kötődik. Azt állítom, hogy ő mind a képernyőn, mind a képernyőn kívül hozzátett ehhez a szerephez.”

Moore elismeri, hogy T’Challa nélkül továbblépni kreatív szempontból nagy kihívás volt, de eddig a csapat elégedett az irányvonallal. A továbbiakban keserédesnek írja le azt az élményt, amit a rajongók a Fekete Párduc folytatásának megtekintésekor átélnek majd, hiszen bár Chadwick Boseman hiányozni fog, bizonyos értelemben katartikus lesz nélküle nézni a filmet.

„Bármennyire is nehéz narratív szempontból kitalálni, hogy mit csináljunk, mert ez egy nagy lyuk, egyetlen pillanatban sem gondoltunk arra, hogy újra castingoljuk őt. A Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! nagy kihívása az, hogy T’Challa nélkül meséljen el egy történetet. Azt hiszem, ez egy olyan kihívás, amire készen állunk, és nyilvánvalóan próbáljuk kitalálni, hogyan működhetne a legjobban. Eddig úgy gondolom, hogy amit kapunk, az nagyszerű, de a film kihívása az, hogy szórakoztassa az embereket. Lesz egyfajta – szerintem – katarzis, amikor az emberek visszatérnek ebbe az univerzumba a fickó nélkül, mert az a fickó és ez az univerzum egy és ugyanaz.”

A rajongók nemrég még egyszer utoljára hallhatták Boseman hangját T’Challaként, hiszen a karaktert a Disney+-on futó What If… című animációs sorozatban is ő alakította. Elképzelni is nehéz, mennyi minden várhatott volna még erre a nagyszerű karakterre az MCU-ban…

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu