DualSense: már Androidon is használhatjuk a Remote Play során

A már kicsivel több mint egy éve elstartolt DualSense kontrollert is alkalmazhatjuk a Remote Play-hez, ha kellően új Androidos rendszeren futtatjuk „a távjátékot”.

 

A magyarul borzalmasan hangzó Távoli játék (nem vicc, klikk ide) néven futó Remote Play egy jó ötlet, ha a konzolhoz használt TV-t elfoglalja valaki más, hiszen így más eszközökön is futtathatjuk a játékot a másik szobából (legyen az háló- vagy fürdőszoba). Erre korábban a PlayStation Vita egy kiváló (sőt, az eredeti) megoldás volt, de a Sony handheldje felett eljárt az idő (és az őt kiütő Nintendo 3DS is elbúcsúzott; a Nintendo Switch az, ami most nagyon erős tempót diktál a nagy N-nek; legkésőbb áprilisra biztosan eléri a 100 millió értékesítést!).

A DualSense kontrollert bevethetjük az iOS-en már jó ideje, de aki nem „almás” készülékkel rendelkezik, az Android esetben nem volt lehetőség a PlayStation 5 irányítóeszközét alkalmazni. Egészen eddig: a Sony a Twitteren bejelentette, hogy a Remote Play új frissítést kapott, így aki Android 12-t használ, párosítani tudja az új kontrollert, és a DualShock 4 is új funkciókat kapott, hiszen így a tapipadot, a mozgásszenzort használhatjuk rajta, és bele is remeg a kezünk, hiszen már ez a funkció is működőképes lett. Az akkumulátor élettartamáról is kaphatunk tájékoztatást. Így az iOS, PC páros mellett az Android is behozta a lemaradását.

A Remote Play a PlayStation Vitán látott napvilágot, de 2016-ban már a PC-re is ellátogatott. Manapság a PlayStation 4-ünket vagy a PlayStation 5-ünket nyúzhatjuk a távjáték segítségével. A frissítések révén a PlayStation 4-ünkön a PlayStation 5-ünket is használhatjuk az app segítségével, ami eléggé üdvözölendő megoldásnak nevezhető. Érdekesség, hogy tavaly volt egy kérdőív, amiben a Sony azt kérdezte, hogy mit szólnánk, ha a Remote Play Nintendo Switch-re, Apple és Android TV-kre is kijött volna, továbbá érdeklődött aziránt, hogy egy hordozható, slim DualShock kontrollert is használnánk-e.

Vajon ezeket még mindig tervezi-e a Sony?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu