Menu

DualSense: már Androidon is használhatjuk a Remote Play során

A már kicsivel több mint egy éve elstartolt DualSense kontrollert is alkalmazhatjuk a Remote Play-hez, ha kellően új Androidos rendszeren futtatjuk „a távjátékot”.

 

A magyarul borzalmasan hangzó Távoli játék (nem vicc, klikk ide) néven futó Remote Play egy jó ötlet, ha a konzolhoz használt TV-t elfoglalja valaki más, hiszen így más eszközökön is futtathatjuk a játékot a másik szobából (legyen az háló- vagy fürdőszoba). Erre korábban a PlayStation Vita egy kiváló (sőt, az eredeti) megoldás volt, de a Sony handheldje felett eljárt az idő (és az őt kiütő Nintendo 3DS is elbúcsúzott; a Nintendo Switch az, ami most nagyon erős tempót diktál a nagy N-nek; legkésőbb áprilisra biztosan eléri a 100 millió értékesítést!).

A DualSense kontrollert bevethetjük az iOS-en már jó ideje, de aki nem „almás” készülékkel rendelkezik, az Android esetben nem volt lehetőség a PlayStation 5 irányítóeszközét alkalmazni. Egészen eddig: a Sony a Twitteren bejelentette, hogy a Remote Play új frissítést kapott, így aki Android 12-t használ, párosítani tudja az új kontrollert, és a DualShock 4 is új funkciókat kapott, hiszen így a tapipadot, a mozgásszenzort használhatjuk rajta, és bele is remeg a kezünk, hiszen már ez a funkció is működőképes lett. Az akkumulátor élettartamáról is kaphatunk tájékoztatást. Így az iOS, PC páros mellett az Android is behozta a lemaradását.

A Remote Play a PlayStation Vitán látott napvilágot, de 2016-ban már a PC-re is ellátogatott. Manapság a PlayStation 4-ünket vagy a PlayStation 5-ünket nyúzhatjuk a távjáték segítségével. A frissítések révén a PlayStation 4-ünkön a PlayStation 5-ünket is használhatjuk az app segítségével, ami eléggé üdvözölendő megoldásnak nevezhető. Érdekesség, hogy tavaly volt egy kérdőív, amiben a Sony azt kérdezte, hogy mit szólnánk, ha a Remote Play Nintendo Switch-re, Apple és Android TV-kre is kijött volna, továbbá érdeklődött aziránt, hogy egy hordozható, slim DualShock kontrollert is használnánk-e.

Vajon ezeket még mindig tervezi-e a Sony?

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu