Egy új Star Wars-kötet megerősíti, hogy Anakin egy döntő pillanatban figyelmen kívül hagyta Qui-Gon szellemének tanácsát

MOZI HÍREK – Ez a Star Wars-történet választ ad az előzménytrilógia egyik égető kérdésére, és segít megmagyarázni, hogyan kerítette hatalmába Anakin Skywalkert a Sötét Oldal…

 

 

Mindezt egy jövőre megjelenő új Star Wars-regénynek köszönhetjük: a történet fényt derít az Episode II – A klónok támadása című film egyik égető kérdésére, és ezzel megerősíti, hogy pontosan mikor kezdődött Anakin Skywalker bukása. Találó, hogy a történetet éppen most mesélik el, tekintve, hogy Hayden Christiensen hamarosan visszatér Anakin Skywalker szerepében a készülő Ahsoka-sorozatban, valamint, hogy Darth Vaderként is feltűnik a készülő Obi-Wan Kenobi-sorozatban.

A regényben említett konkrét jelenet azután játszódik, hogy Anakin Skywalker álmában a Tatooine-on szenvedni látja édesanyját. Ezután utazik a bolygóra, hogy megkeresse az őt, majd megtudja, hogy a rabszolgatartó Watto eladta édesanyját egy párafarmernek, Cliegg Larsnak. Amikor elutazik Lars farmjára, kiderül, hogy az anyját a Buckalakók rabolták el legutóbbi támadásuk során.

Hevességében kitalálja, hogy egy mentőakció keretében szabadítja ki édesanyját: belopózik a Buckalakók táborába, és, miután az anyja belehal a fogsága során szerzett sebesüléseibe, bosszúból lemészárolja mindannyiukat.

Amikor a film következő snittjében visszatérünk a Jedi templomba, Yoda mestert látjuk, majd Qui-Gon Jinn hangját halljuk, amint azt mondja: „Anakin! Anakin! Ne!” De az sosem derült ki, hogy Anakin hallotta-e őt ebben a jelenetben, vagy csak Yoda mester hallotta az elesett Qui-Gon intését.

E.K. Johnston hamarosan megjelenő regénye, a Queen’s Hope tisztázza a helyzetet. A StarWars.com-on nemrég megjelent egy új részlet a regényből, amely a Padmé Amidalára összpontosító trilógia harmadik része. A jelenet Padmé és Anakin az esküvőjük napjára fókuszál. Az esküvő előtt Anakin lerója tiszteletét Qui-Gon előtt a bolygón épített szentélynél, amely Qui-Gon áldozatának tiszteletére épült, aki évekkel korábban ott halt meg Darth Maul keze által. Abban a pillanatban Anakin felidézi, hogy hallotta Qui-Gon hangját a Tatooine-on, de nem vett róla tudomást:

„Hallotta Qui-Gon hangját a sivatagban, ahogy könyörgött neki, hogy hallgasson a jobbik énjére, ne engedjen a gyűlöletének. Nem hallgatott rá. Akkor azt mondta magának, hogy csak képzelődik, de tudta, hogy hazudik. Ha Qui-Gon valahogy tényleg ott volt, Anakin bocsánatkéréssel tartozott neki. Hiszen mindig értékelné a Mester tanácsait.”

„De nem talált semmit. Anakin mélyebbre nézett. Annyi harc várt rá a jövőben de mindez a Köztársaság javát szolgálta, a rendet. Talán Qui-Gon akarta, hogy ezt lássa. Mindig volt rá mód, hogy rendbe hozza a dolgokat.”

Ez a részlet megvilágít és segít tisztázni egy homályos, korábban sokat vitatott jelenetet, valamint segít meghatározni, hogy milyen mély volt Anakin bukása. Egyre nehezebben tudta igazolni a tetteit, hogy igazolja a tetteit, és érezte, hogy egyre kevésbé képes egykori – vagy akár mostani – mesterének a kedvében járni. A Star Wars: Queen’s Hope április 5-én kerül a boltokba.

Forrás: StarWars.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu