Phil Spencer: „nem pénzkidobás az Xbox Game Pass”

Az Xbox-vezér szerint fenntartható, sőt, növekedő modellt teremtettek a Microsoft előfizetéses Xbox Game Pass modelljével.

 

Régebben mi is írtunk szkeptikus hangokról (például Shawn Layden, a Sony egyik amerikai ex-vezetője is közéjük tartozott) az Xbox Game Pass révén, de Spencer az Axiosnak adott interjújában ennek ellenkezőjéről adott hangot. Ő mindig magasra helyezi a lécet, és a Game Pass üzleti, kreatív, illetve a játékosok lekötését figyelő szemszögből is jól teljesít, és emiatt az Xboxnak egy megkülönböztető tényező lett, továbbá a tartalomalkotóknak és a játékosoknak is segítő kezet képes nyújtani.

Spencer szerint lehetne matekozni a Game Pass körül, de nem tudni hivatalosan, hogy mennyi előfizető van (korábban Strauss Zelnick és Spencer között volt egy kitekintés: a Take-Two vezetője szerint 30 millió körüli értékről van szó), vagy mennyi játszik közülük, de szerinte jól tájékozott döntéseket hoztunk, és ki lehet számolni, hogy mi lehet a jövője a Game Passnak a jövőben, és ezt az ipar mindegyik szegmensére vonatkozva megtehetjük. Az Xbox főnöke szerint a szolgáltatásuk fenntartható.

Ő örül a növekedésnek, mert változatos játékokat hoz el a játékosoknak azok mellett, amiket az Xbox Game Studios csinál, és amit a Microsoft finanszíroz, hogy elkészüljenek. Ez a keverék és az ebből adódó növekedés az Xbox része, és nem csak a Game Pass van emelkedő státuszban Spencer szerint. Nem csak erre koncentrál a Microsoft, és önmagában is képes lenne eltartani magát. Tudja, hogy sokan úgy vélik, hogy ezen az egészen a Microsoft csak pénzt éget el, hogy az út végén egy fazéknyi aranyra leljen, de nem ez a helyzet.

Az NFT-kről is beszélt. Spencer úgy látja, hogy sok spekuláció és kísérletezés történik velük, és ennek egy része tényleg a szórakoztatás helyett a kihasználásra törekszik. Ez nem jelenti azt, hogy mindegyik NFT-s játék kizsákmányoló lenne, hanem egyfajta útkeresés történik, ahol az emberek meg akarják találni a megfelelő útvonalat. Megérti, hogy ennek a kísérletezésnek az elején sok olyan dolgot láthatunk a digitális boltokban, amiket nem szeretnénk. Ha ilyen kizsákmányoló termék bukkanna fel a Microsoft Store-ban, ők cselekednének. Magyarul Spencer nem nagyon van oda az elképzelésért (míg az Electronic Arts és a Ubisoft igen, erről már beszámoltunk).

Úgyhogy az Xbox Game Pass köszöni szépen, jól van. Az Ultimate kategóriával pedig már felhőből is játszhatunk, és akár Xbox One-on is mehetnek az Xbox Series-címek.

Forrás: WCCFTech, VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu