Menu

2:1 arányban vezet eladásokban a PlayStation 5 az Xbox Seriesszel szemben?

Bár hivatalos adatokat a Microsoft több éve nem közöl az Xbox konzolok értékesítéséről, egy elemző szerint a redmondiak még az Xbox Game Pass ellenére is csak a PlayStation 5 (szintén korlátozott!) eladásainak felét tudta az Xbox Series duó felmutatni.

 

Írtunk már arról, hogy szeptember 30-ával bezárólag 13,4 millió PlayStation 5-öt szállított ki a gyártósorokról a Sony a boltokba (és ez hivatalos adat). Az Ampere Analysis szerint az Xbox Series páros ennek kb. felét tudta csak összehozni, így szerintük kb. 6,7 millió példány jutott el valahová. Piers Harding-Rolls, az Ampere elemzője szerint a PlayStation 5 elkezdett felzárkózni a Nintendo Switch eladásaihoz, mert nagyobb készlet állt a nyugati piacokon rendelkezésre a július-szeptember negyedévben, ám a Sony is kénytelen az ünnepi időszakra áttervezni a gyártást az alkatrészhiány miatt, így kérdéses, hogy megmarad-e a lendület.

Európában a PlayStation 5 képes volt a Switch eladásait felülmúlni, és ugye mi is írtunk arról, hogy szeptemberben „a kapcsolót” Észak-Amerikában a PS5 ledöntötte egy hónapig a trónról. A negyedik negyedévben (október-december) a Switch továbbra is éllovas lehet, ugyanis az új, OLED modell mellett nagyobb készlettel rendelkezik a Nintendo hardvere, így ebből adódóan az értékesítések sincsenek úgy korlátozva, mint ahogy a PlayStation 5 és az Xbox Series is visszafogott tempóval rendelkezik.

Eközben a PlayStation 4 eladásai gyorsabban zuhannak az elvárásokhoz képest (annak ellenére, hogy a PlayStation 5 rajtja után nem történt árcsökkentés!), így Harding-Rolls szerint az előrejelzésüket át kellett írniuk. Bár nincs olyan lassulás, mint az Xbox One esetében, úgy véli, hogy a PlayStation 2 sikereit a PS4 nem fogja elérni, ugyanis a PS2 a PlayStation 3 megjelenése után évekkel is erős eladásokat mutatott fel (pl. Brazíliában).

Felbukkant a PlayStation 5 szabadalma a fedlapokkal kapcsolatban. Ebből az jön át, hogy a Sony maga is tervez, hogy gyárilag készítsen egyedi fedlapokat és skineket. Ez pedig megerősíti, hogy a „kékek” nem véletlenül léptek jogi fenyegetésekkel a Platestation.com/Customize My Plates/CMP Shells felé (igaz, ők továbbra is értékesítenek amúgy egész tetszetős átlátszó fedlapokat), majd a Dbrand felé.

Forrás: PSL, PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu