2:1 arányban vezet eladásokban a PlayStation 5 az Xbox Seriesszel szemben?

Bár hivatalos adatokat a Microsoft több éve nem közöl az Xbox konzolok értékesítéséről, egy elemző szerint a redmondiak még az Xbox Game Pass ellenére is csak a PlayStation 5 (szintén korlátozott!) eladásainak felét tudta az Xbox Series duó felmutatni.

 

Írtunk már arról, hogy szeptember 30-ával bezárólag 13,4 millió PlayStation 5-öt szállított ki a gyártósorokról a Sony a boltokba (és ez hivatalos adat). Az Ampere Analysis szerint az Xbox Series páros ennek kb. felét tudta csak összehozni, így szerintük kb. 6,7 millió példány jutott el valahová. Piers Harding-Rolls, az Ampere elemzője szerint a PlayStation 5 elkezdett felzárkózni a Nintendo Switch eladásaihoz, mert nagyobb készlet állt a nyugati piacokon rendelkezésre a július-szeptember negyedévben, ám a Sony is kénytelen az ünnepi időszakra áttervezni a gyártást az alkatrészhiány miatt, így kérdéses, hogy megmarad-e a lendület.

Európában a PlayStation 5 képes volt a Switch eladásait felülmúlni, és ugye mi is írtunk arról, hogy szeptemberben „a kapcsolót” Észak-Amerikában a PS5 ledöntötte egy hónapig a trónról. A negyedik negyedévben (október-december) a Switch továbbra is éllovas lehet, ugyanis az új, OLED modell mellett nagyobb készlettel rendelkezik a Nintendo hardvere, így ebből adódóan az értékesítések sincsenek úgy korlátozva, mint ahogy a PlayStation 5 és az Xbox Series is visszafogott tempóval rendelkezik.

Eközben a PlayStation 4 eladásai gyorsabban zuhannak az elvárásokhoz képest (annak ellenére, hogy a PlayStation 5 rajtja után nem történt árcsökkentés!), így Harding-Rolls szerint az előrejelzésüket át kellett írniuk. Bár nincs olyan lassulás, mint az Xbox One esetében, úgy véli, hogy a PlayStation 2 sikereit a PS4 nem fogja elérni, ugyanis a PS2 a PlayStation 3 megjelenése után évekkel is erős eladásokat mutatott fel (pl. Brazíliában).

Felbukkant a PlayStation 5 szabadalma a fedlapokkal kapcsolatban. Ebből az jön át, hogy a Sony maga is tervez, hogy gyárilag készítsen egyedi fedlapokat és skineket. Ez pedig megerősíti, hogy a „kékek” nem véletlenül léptek jogi fenyegetésekkel a Platestation.com/Customize My Plates/CMP Shells felé (igaz, ők továbbra is értékesítenek amúgy egész tetszetős átlátszó fedlapokat), majd a Dbrand felé.

Forrás: PSL, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu