Kritikusan rossz rajtot vett a Battlefield 2042 is!

A játékiparban most már minden harmadik-negyedik AAA játék ezt mutatja fel, amit a Battlefield 2042 is: nem a legjobb állapotban jut el a játékosokhoz a megjelenés napján, amire jönnek a kritikus hangok, a fejlesztő és a kiadó pedig igyekszik helyrepofozni az alkotását (ami lehet, hogy már túl késő lesz, látván az első benyomás hatékonyságát).

 

A Steamen is megtaláljuk a Battlefield 2042-t, hiszen az Electronic Arts felhagyott azzal, hogy csak az Originen lehet a termékeit elérni. Ez viszont azzal járt, hogy a játékosok kifejezhetik értékeléseikkel a nemtetszésüket, és az új Battlefield is erre a sorsra jutott. Nem a legjobb helyen vannak a hitboxok, PC-n borzalmas a teljesítmény (talán a Denuvóval fel kéne hagyni), a fegyverek testreszabhatóságának menüje megtévesztő, nincsen hagyományos pontozási sorrend… úgyhogy nem a legjobb állapotban van a közeljövőbe helyezett játék.

A Battlefield 2042-nek 36211 értékelése van jelenleg Steamen. Ebből mindössze 26% pozitív. Úgyhogy több mint 26 ezer értékelés negatív Gabe Newellék digitális boltjában, és a Steam250-en is eléggé szégyenletes helyezést ért el a legrosszabbul értékelt Steames játékok listáján. Ebben a pillanatban a 9. helyen áll, de nem tűnik úgy, hogy a Konami hatalmasat égő eFootball 2022-jét utol fogja érni, de ki tudja, talán a második helyen álló (és poénosan pszichológiai horrorként megjelölt…?) Flatout 3: Chaos & Destruction helyét még átveheti a DICE játéka.

És a helyzeten nem sokat fog segíteni a Microsoft sem, akik egy hete csendben (de előtte már pletykálva!) elindították a 343 Industriesszal közösen a Halo Infinite multiplayerének bétáját, közel egy hónappal a bolti rajt előtt. És mivel az egy free-to-play elem Master Chief játékában, az Electronic Arts most törheti a fejét, mert a zöld páncélos Spartannal így nem lesz könnyű felvenni a versenyt (főleg úgy, hogy a Battlefield képletes autójában már a rajt pillanatában füstöl a motor…).

Úgyhogy a Battlefield 2042-nek meredek emelkedőn kell most feljutnia, hogy a reputációját helyre tudja hozni. Kérdés, hogy megvalósul-e ez…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu