Kathleen Kennedy marad a Lucasfilm élén legalább 2024-ig

MOZI HÍREK – A Lucasfilm további három évvel meghosszabbította Kathleen Kennedy szerződését.

 

 

Habár Kathleen Kennedy Lucasfilm-elnöki jövőjét sokan kétségesnek látták, többek között például a Star Wars: Rogue Squadron határozatlan idejű elhalasztásának híre miatt – amit egyesek a Patty Jenkins rendezőnő és „bizonyos vezetők” közötti nézeteltérésekre alapoztak -, ám úgy tűnik, nem lép vissza a Star Wars-univerzum felügyeletétől, miután a hírek szerint 2024-ig meghosszabbították a szerződését.

Kennedyt maga George Lucas választotta ki erre a posztra annak idején; eddigi regnálása alatt öt Star Wars-film született, nem beszélve a számos tévésorozatról, és persze hamarosan az Indiana Jones 5. is várható. Tehát úgy tűnhet, hogy minden rózsás a Lucasfilm világában, ám Kennedynek a cégnél betöltött pozíciója rendkívül megosztóvá vált az utóbbi években, és nagyon valószínű, hogy ez nem változik meg egyhamar.

 

 

Igaz ugyan, hogy a Star Wars-folytatások sokat hoztak a kasszáknál, a közönség azonban soha nem volt még annyira megosztott, mint a Skywalker-saga utolsó filmjeinek alakulása miatt, amit sokan a legfelsőbb szintről a filmekre erőltette kreatív döntéseknek tulajdonítanak. A problémák azonban ennél sokkal mélyebbre nyúltak: a Lucasfilm olyan hírnévre tett szert, hogy a színfalak mögötti nézeteltérések, sőt szabályos csatározások miatt jó néhány nagynevű filmes volt kénytelen otthagyni a saját projektjét. Ennek tulajdonítják pl. Phil Lord és Chris Miller távozását a Solo: Egy Star Wars-történetből; Colin Trevorrow, Josh Tank és most úgy tűnik, Patty Jenkins is csak néhány olyan ember, aki „kreatív nézeteltérések” miatt távozott a cégtől. Így aztán bőven találni okot arra, hogy egyesek úgy gondolják: Kennedynek ideje lenne továbblépnie.

A Hollywood Reporter korábbi szerkesztője, Matthew Belloni a Puck legutóbbi hírlevelében leplezte le a szerződéshosszabbítást, megemlítve:

„Kennedy sok jót tett a Lucasfilmnél, és úgy tudom, nemrég újabb három évre meghosszabbították a szerződését”.

Bár filmes fronton sokak számára kérdéses a Lucasfilm irányvonala, tagadhatatlan, hogy az elmúlt két évben a Disney+-on érkező számos tévésorozat megmentette a Star Wars-franchise-t attól, hogy teljesen cserben hagyja azokat a rajongókat, akik még mindig nem tudják rávenni magukat, hogy élvezzék a folytatás-trilógia filmjeit. A Mandalorian átütő sikert aratott, a Boba Fett-sorozat pedig idén karácsonykor érkezik; hamarosan pedig Obi-Wan Kenobi, Andor és Ahsoka következik az élőszereplős sorozatok frontján, valamint számos animációs spin-off széria, tehát – legalábbis ezen a fronton – egyértelműen jó irányba mennek a dolgok, és valószínűleg ez vezetett ahhoz, hogy Kennedy szerződését ismét meghosszabbították.

Forrás: Puck

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu