A PS5-játékosok a digitális boom közepette is folytatják fizikai adathordozók vásárlását

TECH HÍREK – A GSD tanulmánya a PS5 felhasználóinak vásárlási preferenciáit elemezte.

 

 

A PlayStation legújabb változata, a PS5 2020. november 19-én kerül a piacra, egy olyan évben, amely annak ellenére, hogy a Sony konzolja szép számokat produkál az eladások terén, nem könnyű a vállalat számára. Ugyanis az egész iparágat sújtó komoly gyártási problémák miatt kénytelenek voltak bizonyos mértékben visszafogni a termelést. Az új PlayStationnel kapcsolatban mostanra elég adat halmozódott fel, hogy a Gamesindustry elkészíthesse a konzol Global Sales Data-tanulmányát.

A GSD elemezte a PS5 európai felhasználóinak vásárlási preferenciáit, és ezek a fizikai formátum iránti érdeklődést tükrözik a digitális helyett.

Sam Naji elemző nyomon követte az eladásokat, és azt találta, hogy a kiskereskedelemben 51%-kal több fizikai játékot adtak el, mint digitálisat.

Ez a különbség a hónapok során egyre nőtt: 2021. augusztus végére 2 eladott digitális játékra már 3 eladott fizikai játék jutott. Ez a tendencia ütközik a PlayStation általános számaival, ahol a digitális forgalmazás már a teljes játékeladás 62%-át teszik ki.

Sam Naji néhány lehetséges magyarázatot is felvázolt erre a szokatlan jelenségre. Szerint az új PS5-ös játékok magas ára fontos tényező lenne, ami befolyásolná a vásárlói döntést, és inkább egy fizikai termékbe fektetnének be, amit aztán kölcsönadhatnak vagy eladhatnak. Naji rámutatott, hogy az új konzolvásárlók inkább fizikai játékkönyvtárat építenek fel, míg a digitális eladásokat inkább a régebbi címekből álló katalógusok segítik, amelyek a PS5 rövid piaci megjelenése miatt még mindig kevéssé állnak rendelkezésre.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu