Már a Nintendo is kritizálja Bobby Kotickot!

Ha mind a három prominens konzolgyártó kritizálja az egyik legnagyobb kiadó vezérigazgatóját, Bobby Kotickot akkor annak a személynek bizony illene lemondania a posztjáról…

 

 

Na, azért hátrébb az agarakkal, ugyanis nem a Nintendo elnöke, Furukawa Shuntaro volt az, aki a nagy N-től kritikával élt Bobby Kotick felé (róla a minap írtuk, hogy ha sürgősen nem tudja kijavítani az Activision Blizzard munkakultúráját, akkor megfontolja, hogy távozzon…). Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke volt, aki a japán cég tengerentúl levő szegmensében minden dolgozónak kiküldött egy emailt, és még a belső fejlesztő stúdiókat is tájékoztatta véleményéről, írja a Fanbyte.

Bowser azt írja, hogy az Activision Blizzard körüli eseményeket, továbbá a szexuális zaklatásokkal és negatív munkakörnyezettel kapcsolatos beszámolókat figyelemmel követte. Ezeket szorongatónak és zavarónak nevezte, és Bowser értékeivel, továbbá a Nintendo hitével, szabályaival és értékeivel szembe is megy mindaz, ami kitudódott a kiadóval kapcsolatban. Elvárja a játékipartól és a Nintendo összes partnerétől, hogy magasra tegyék a lécet egy nyílt és egy befogadó munkahely megteremtésével.

A Nintendo amerikai elnöke hozzátette, hogy az Activisionnel kapcsolatba lépett, és meg is tették a szükséges lépéseket, továbbá fontolóra vették a további cselekedeteket is. A Fanbyte kiemelte, hogy az email nem részletezte, hogy a nagy N pontosan miket is tett, vagy miket fontolt meg a japán konzolgyártó. Azt viszont Bowser e-mailje még megemlítette, hogy az ESÁ-val (Entertainment Software Association, az E3 rendezői) is dolgoznak, hogy a zaklatással és a visszaélésekkel kapcsolatos álláspontjuk erősödjön. Az Activision Blizzard és a Nintendo is az ESA tagja, több nagyobb kiadóval egyetemben, és Bowser szerint az ESA tagjaitól el kell várni a minél magasabb sztenderdek betartását.

Volt már arra példa, hogy egy nagyobb kiadó vezetőjét mindegyik jelentős konzolgyártó valamilyen formában elítélje? Ez lehet talán az első ilyen alkalom, hogy ezt látjuk! Korábban beszámoltunk már arról, ahogy Jim Ryan (a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója) és Phil Spencer (az Xbox-vezér) is kritikus volt Kotick iránt… 

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu