Nem Xbox-exkluzívok születnek majd a SEGA-Microsoft partnerségből

A SEGA szerint az, hogy a redmondi céggel lepaktált az Azure technológiát alkalmazó, next-gen fejlesztési környezet (Super Game) megvalósítása érdekében, nem jelenti rögtön azt, hogy a japán kiadó Xbox-exkluzívokat fog készíteni Phil Spenceréknek.

 

 

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a SEGA és a Microsoft partneri, stratégiai megállapodást kötött. Mivel a „zöldek” mostanában egyrészt erősen bővítgették az Xbox Game Studios csapatát (amihez már hozzá lehet venni a ZeniMax Media alá tartozó Bethesdát és annak összes stúdióját is), másrészt pedig nem kevés pénzt költhettek Spencerék az exkluzív megállapodásokra (van miből; elvégre a Microsoftnak a bizonyos Windows és Office termékcsalád ugyanis korlátlan pénzforrást jelent…), nem csoda, ha sokan kétkedni kezdtek a megállapodás hallatán.

A VGC birtokába jutott néhány dokumentum, amit a SEGA a legutóbbi pénzügyi jelentése kapcsán hozott létre. Ebben a japán cég a befektetőinek elmondta, hogy a Microsoft belépése a pixisbe nem jelent automatikusan exkluzív címeket nekik. Már eddig is egy szoros együttműködés volt a SEGA és a Microsoft között. A nagyobb játékaiknak outsourcingolták a fejlesztéseket, és külső, third-party kiadóként is sok játékot biztosítottak az Xbox platformokra.

A Super Game koncepciójának bejelentésekor a Microsoft szimpatizált a SEGA elképzelésével, és ebből született a bejelentés is. A japán cég kihangsúlyozta, hogy nem Microsoft-exkluzív alkotások születnek a Super Game platform jóvoltából, hanem az ő technikai támogatásukkal lehet majd a fejlesztői platform eredményeit szerte a világon elhozni minél több játékosnak. Egyedi élményeket akar a Microsoft látni a felhős technológiájának köszönhetően, és mivel a redmondiak mostanában tényleg megnyomták a bélyeget a felhő kapcsán (pl. Xbox Cloud Gaming, ami Magyarországon is elérhető az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel; most már Xbox One-on és Xbox Seriesen is játszhatunk Xbox Series-címeket a felhőből!), valahol érthető is.

De azért abban még kétkedünk, hogy a játékok felépítésének újragondolása a felhővel megvalósítható lesz-e. Idővel választ kapunk a kérdésre.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu