ESA: a zaklatást nem szabad tolerálni az Activision Blizzardon belül sem

A kiadó a munkahelyi felelősséggel kapcsolatos bizottságát is elindította, ami lehet, hogy Bobby Kotick, az Activision Blizzard vezérigazgatójának egyik utolsó lépése lehet a cég vezetőjeként.

 

Nemrég írtunk már arról, ahogy Doug Bowser, a Nintendo amerikai elnöke Phil Spencer (Xbox) és Jim Ryan (PlayStation) után elítélően nyilatkozott Kotickról. Bowser megemlítette, hogy ezzel kapcsolatban az ESA fellépését is követeli. Az Entertainment Software Association (az E3 rendezői) tagjai között megtaláljuk a Nintendót és az Activision Blizzardot is, és most a szervezet a Gamesindustrynak küldött nyilatkozatában ezt írta:

„A munkahelyi zaklatás, visszaélés vagy rossz bánásmód bármilyen formája elfogadhatatlan, és soha el nem tűrhető. Ha vádak merülnek fel, az érintetteknek hallatniuk kell a hangjukat. Minden vádat el kell ismerni, alaposan ki kell vizsgálni, és érdemi következményekkel kell kezelni. Iparágunk életképessége megköveteli, hogy a munkahelyen – és a közösségeinkben – mindenki úgy érezze, hogy értékelik és tisztelik. Iparági szövetségként az ESA összehívja tagjait, hogy párbeszédet teremtsen és intézkedéseket alakítson ki e meggyőződések megvalósulásának biztosítása érdekében.”

Az Activision Blizzard igazgatósága eközben bejelentette, hogy egy munkahelyi felelősséggel kapcsolatos bizottságot is létrehozott, hogy a cégen belüli munkakultúra javuljon. Eleinte két független igazgatója lesz az Activision térfeléről: Dawn Ostroff, aki elnök lesz, illetve Reveta Bowers; Ostroff 2020 óta független igazgatóként van ott, továbbá a Spotify tartalmi igazgatója, illetve reklámszakértője. Bowers 2018 óta van ott függetlenként; korábban a The Center for Early Educationnél töltött el 44 évet tanárként és adminisztrátorként.

A bizottság feladata az lesz, hogy felügyelje „a vállalat előrehaladását a munkahelyi kultúra javítására és a zaklatás és diszkrimináció minden formájának felszámolására irányuló új irányelvek, eljárások és kötelezettségvállalások sikeres végrehajtása terén” a közlemény szerint. „A vezetőségnek kulcsfontosságú teljesítménymutatókat és/vagy más eszközöket kell kidolgoznia az előrehaladás mérésére és az elszámoltathatóság biztosítására.” Kotick mellett Julie Hodges (személyzeti vezető, szeptemberben csatlakozott), illetve Frances Townsend „gyakori beszámolót” vár majd az elért eredményekről. Október óta az Activision Blizzard igazgatótanácsa kéthetente ülésezik, hogy áttekintse a munkahelyi kultúrával kapcsolatos előrelépéseket, és hetente írásos jelentéseket is kap a fejleményekről.

Forrás: Gamesindustry, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu