Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5: ötödször is amerikai supercross [VIDEO]

A Milestone évente hozza el a Supercross-adaptációját, és 2022-ben sem fogja kihagyni ennek kiadását.

 

A játéknak eléggé hosszú neve van (tényleg, egymás után ötször egy levegővel talán ki sem lehet mondani, hogy Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5?), de az olasz stúdió több újítással igyekszik lekötni a játékosokat. A Rider Shape System, a Future Academy, a Rhythm Section Editor, illetve az osztott képernyős játékmenet az, amik szerint a Milestone kasszasikert érhet el az amerikai motokrossznak is mondható sport adaptációjával. Cross-gen játékról van szó, így örömmel lehet beszámolni róla, hogy a PlayStation 4 > PlayStation 5 frissítés ingyenes lesz, az Xboxon pedig a Smart Delivery révén az épp használt konzolra szánt verziót kapjuk mindig kézhez.

A karrier mód valósabb és több immerziót fog kínálni, mint az előző négy felvonás. Amatőrként kezdünk a 250SX Futures osztályban, a végén pedig a cél, hogy profiként legyünk bajnokok. Addig viszont figyelembe kell vennünk pilótánk állapotát, ugyanis a Rider Shape System révén a bukásokkal romlani fog a teljesítményünk. Az edzésekkel és bizonyos feladatok teljesítésével gyorsan helyre tudjuk állítani magunkat. A kétütemű motorok mindegyik játékmódban ott vannak, és a Future Academy fogja betölteni a tutorial szerepét, így a valóban kezdő játékosok is elsajátíthatják a szükséges alapokat. Sok játékon belüli opció is lesz ezen kívül (a ritmus figyelemmel követése, a kezelésbe belenyúlás…).

A pályaszerkesztő sem marad el, viszont ennek új eleme a Rhythm Section Editor lesz: az előre legyártott modulokat kombinálhatjuk egyedi szekciókká, amiket aztán meg is lehet osztani a játékosok közösségével. A pályaszerkesztő bajnokság is visszatér, és a legsikeresebb pályakoncepció a 2022-es hivatalos bajnokság része is lehet, így a legjobb tervező agyszüleményén valódi motorosok küzdhetnek a való életben majd a győzelemért. Ott lesz a Compound is új pályákkal, kihívásokkal és gyűjtögethető tárgyakkal; a multiplayer pedig cross-gen matchmakinggel erősít. Osztott képernyőn pedig helyileg is játszhatunk. Az eSport-megközelítés sem marad el.

A Monster Energy Supercross – The Official Videogame 5 március 17-én indul el PlayStation 5-ön, Xbox Seriesen, PC-n (Steamen), PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Forrás: Magnew sajtóközlemény

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu