Nemi diszkriminációval vádolja a Playstationt egy korábbi alkalmazott

Emma Majo, ​​a cég korábbi alkalmazottja azt állítja, hogy egy nemi diszkriminációs miatt tett panasza következtében menesztették a munkahelyéről. 

 

 

A videojáték-iparban tapasztalható diszkrimináció miatt több vállalat is címlapokra került az elmúlt időszakban. Az Ubisoftot például több alkalommal is elítélték intézményi zaklatás miatt, míg a Riot Gamesnél a vállalat nem hagyta abba a nemi alapú diszkriminációval kapcsolatos kritikus hangok elfojtását. Ezúttal a PlayStation került a botrány középpontjába, ugyanis jelenleg folyik egy hátrányos megkülönböztetés miatti per a cég ellen, amelyet éppen hétfőn nyújtott be Kaliforniában Emma Majo, a cég korábbi biztonsági elemzője. Az 3DJuegos által bemutatott perben a volt alkalmazott az Egyesült Államok fizetési egyenlőségi törvényének megsértésével vádolja korábbi munkaadóját, ahol Majo szerint a női alkalmazottakat diszkriminálják a javadalmazásban és az előléptetésben, és a munkakultúrában egyértelműen a férfiak vannak túlsúlyban.

Majo vádjai között azt is állította, hogy az egyik menedzser sorozatosan figyelmen kívül hagyta a meglátásait. A volt alkalmazott ráadásul végül azért bocsátották el a cégtől, mert nemi alapú diszkriminációs panaszt nyújtott be. A Sony elmondása szerint hivatalosan egy belső osztály bezárásával indokolta az elbocsátását, Mayo szerint egy olyanéval, ahol ő nem dolgozott. Az Activision Blizzard-ügyek miatt viharos időszakba került elő ez a botrány.

Forrás: Axios

 

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu