Japán fellép a piaci spekulánsok ellen: megjelölik a Playstation 5 dobozokat

Nem egyszerű manapság új generációs konzolokat beszerezni: sok PlayStation 5 tulajdonos még mindig nem jutott hozzá az általuk megvásárolt konzolhoz, ugyanis a gyártó szerint mind az erőforrások hiánya, mind pedig a piaci spekuláció hátráltja az elosztást. Ezért a Sony lépéseket tesz annak érdekében, hogy nehezebben adhassák el konzolaikat az emberek.

 

Az erőforrások hiánya akkora gondot okoz, hogy a Sony emiatt csökkentette a PlayStation 5 gyártási előrejelzéseit. A japán cég nem mindennapi intézkedéseket is kezdett annak megakadályozására, hogy az ügyfelek a továbbértékesítsék a konzolt. A 3DJuegos szerint az országban néhány üzlet elkezdte a PS5-dobozokon elkezdte feltüntetni a vásárlók nevét, és a vásárlás dátumát is, így ha valaki tovább adna rajta, a megjelölések jelezni fogják, hogy használt termékről van szó. Arról is beszámoltak, hogy az üzletek a PS5 csomagban található kontroller dobozait is megszabadulhatnak majd, így a vezérlő szabadon mozog majd a csomagolásban.

Egy korábbi eset után Japánnak még a spekulációellenes intézkedéseket is meg kellett szigorítania, ugyanis egy boltnak rendőrt kellett hívnia a Playstation 5-öt vásárolni akaró vásárlók által okozott viszályok miatt. Hogy vajon ez megoldja-e a jelenlegi problémát, az egyelőre kérdéses, de az biztos, hogy az ellátás hiánya még jó ideig velünk lesz. A PlayStation ezért kijelentette, hogy 100%-ban arra összpontosít, hogy több Playstation 5-öt szállítson az üzletekbe. Emellett már dolgoznak egy könnyedén felapplikálható csomagoláson is, amely a konzolok testreszabásának visszatérését hozhatja el, levéve a terhet az ezen dolgozók válláról. A fizikai játékok visszatérésével pedig már a játékokat is egyre nehezebb beszerezni, konzolok terén a standard modell úgy szintén.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu