Avan Jogia a gyerekkorát idézte fel, hogy eljátssza Leont a A kaptár: Raccoon City visszavár filmben

Avan Jogia a Kaptár játékok nagy rajongója lett, és az a sok óra, amit Leont alakítva töltött, segített neki felkészülni a szerepre

 

 

Avan Jogia számára a Kaptár rajongók kedvencének, Leon S. Kennedynek a szerepeltetése most kettős jelentőséggel bír. „A játékok hatalmas rajongója” Jogia az újonc zsaru irányításától kezdve a gyerekkori zombik legyőzésén át egészen odáig jutott, hogy a Sony karakterét saját magára formálja.

Nincs különbség köztem és az emberek között, akik rajonganak ezért, mert én is rajongó vagyok. Mielőtt Leon lettem volna, több száz órát játszottam Leonként. Természetesen vannak fenntartások. Végső soron arról van szó, hogy félreteszem a dolgot, és végzem a munkámat, hogy filmet csináljak, és ezt már egy ideje csinálom… Annyira ikonikus a játékban, ahogyan járkál a világban. Tényleg azt a viselkedést akartam leszögezni, és erre a viselkedésre akartam koncentrálni. Általánosságban elmondható, hogy annyi mindent lehet kihozni a játékokból a történet szempontjából.” – mondta Jogia.

A kaptár: Raccoon City visszavár visszapörgeti az idő kerekét 1998-ba, amikor a gyógyszeripari óriás Umbrella Corporation rosszul kezelt T-vírusa járványba torkollik, amely megfertőzi a címadó város lakóit. Most, hogy a telhetetlen zombikkal kell szembenézniük Raccoon City legjobbjainak az Umbrella sötét titkainak a végére kell járniuk, hogy megállítsák a járványt.

Jogia kapcsolata a játékokkal már jóval azelőtt elkezdődött, hogy megkapta volna León szerepét az akció-horrorfilmben. A projekt előtt Jogia korábban több címmel is játszott, köztük a Resident Evil 2-vel, a Resident Evil 4-gyel és az előbbi 2019-es remake-jével, ami ötletet adott neki, hogyan közelítse meg a videojáték-karakter képernyőn megjelenő interpretációját. Elmondása szerint a több órányi játékélményt a különböző részletek megismerésébe csatornázta, például abba, hogy Leon mit visel a Raccoon city rendőrségen, és hogyan tartja a fegyvereit az élőhalottakkal való harcban.

A kaptár: Raccoon City visszavár ragaszkodik a forrásanyaghoz, az első két játék szinte azonos jeleneteivel, és olyan eastereggekkel kecsegtet, amelyeket a játékosok biztosan felismernek: zöld gyógyfüvek, írógép-orsók és egy kamionostól származó dekadens sajtburger.

Jogia elmondta, hogy saját magán érezte a nyomást, hogy helyesen cselekedjen, és tisztelje a franchise-t és annak rajongóit. A színész arról is beszélt, hogy milyen teljes a kör, amikor egy gyerekkori figurát ölt magára, és hogy a múltbeli énjének való imponálás igénye továbbra is motiválja.

„A gyerekkorod arról szól, hogy álmodozol, koncepciókat találsz ki magadnak, a felnőttkorod pedig arról szól, hogy ezeket a dolgokat valóra váltsd. A filmrendezés, a könyvírás és a zenélés, az albumok kiadása, a színészkedés és ezek között a dolgok között a Resident Evil az egyik, és azt hiszem, lassan eljutok odáig. Mindig van még tennivaló, de valamit biztosan csinálok.”

Jogia Kaya Scodelario, Robbie Amell, Tom Hopper, Hannah John-Kamen és Neal McDonough mellett játszik. A kaptár: Raccoon City visszavár december 2-től lesz látható a mozikban.

Forrás: deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu