Mass Effect sorozat érkezhet hamarosan az Amazon Prime-ra

Az Amazon Prime Videónál azon dolgoznak, hogy megszerezzék az EA-fejlesztésű Mass Effect-sorozat jogait, de emellett számos másik játék is felmerült lehetőségként a streaming vállalatnál.

 

 

Az Amazon Prime Video az elmúlt időszakban egyre nagyobb hírnevet szerez a nagy fantasy és sci-fi tévéműsorok legjobb streamerjeként. A legújabb sorozatuk, a The Wheel of Time már el is érhető az oldalukon, míg a Gyűrűk Ura sorozat jövőre érkezik majd. De úgy tűnik, hogy tovább tervezik bővíteni az arzenáljukat a Mass Effect sci-fi videojáték-franchise alapján készült tévésorozattal. A Deadline jelentése szerint a streaming óriás azt reméli, hogy hamarosan megszerezheti a franchise jogait. A portál forrásai szerint közel állnak a megállapodáshoz az Electronic Arts játékkiadóval.

Az elmúlt hónapokban számos videojáték-adaptációt jelentettek be, kezdve a The Last of Us-tól az HBO-n, a Halo-ig a Paramount+-on, valamint ott lesz még a Super Mario Bros. animációs film és a Sonic folytatása is. Úgy tűnik, hamarosan a Mass Effect sorozat premierjét is beírhatjuk a naptárba. Az eredeti játékot a BioWare fejlesztette, és a Microsoft Game Studios adta ki 2007-ben. Először exkluzív Xbox 360 játék volt, majd amikor az EA átvette a játék kiadását, debütált Playstation 3-on és PC-n is. 2010-ben, 2012-ben és 2017-ben jelentek meg a folytatások, 2020-ban pedig a BioWare és az EA bejelentette, hogy készül az ötödik rész is.

A játék egy 2183-as világot mutat be a játékosoknak, ahol is Shepard parancsnokra összpontosít, aki azon a küldetésen van, hogy legyőzze a Reapereket, ezzel megállítva a tervezett inváziót. 2012-ben készült egy animációs film Mass Effect: Paragon Lost címmel, írja a Movieweb, amely szerint még ezt megelőzően, 2010-ben a Warner Bros. és a Legendary Pictures megszerezte a jogot a játék mozivászonra vitelére, de ez azóta sem történt meg. Az Amazon Studios vezetője, Jennifer Salke most elmondta, hogy a streaming cég továbbra is mindenféle fantasy műfajba be fog fektetni. „Fáradhatatlanul dolgozunk kreatív partnereinkkel ezeken, és a jövőben még több bejelentés várható” – mondja Salke.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu