Halálra ítéltek egy ember Észak-Koreában a Squid Game miatt

A terjesztőt halálra ítélték, a Squid Game sorozatot néző diákot pedig életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. Diáktársai 5 év kényszermunkában részesülnek.

 

 

Az észak-koreai hatóságok halálra ítéltek egy férfit, azt követően, hogy az érintett az országba csempészte és áruba bocsátotta a Netflix „Squid Game” című sorozatának példányait. Mindez azután derült ki, hogy a hatóságok hét középiskolás diákot fogtak el, akik a dél-koreai sorozatot nézték. A pendrive-ot megvásárló diák életfogytiglani börtönbüntetést kapott, míg hat társa, akik a műsort nézték, öt év kényszermunkát kaptak. A tanárokat és az iskolai adminisztrátorokat is elbocsátották az eset után, és száműzték őket, hogy távoli bányákban dolgozzanak.

A kormány szigorú fellépése ellenére egy forrás azt mondta az RFA-nak, hogy a hét letartóztatott diák közül egy, gazdag szülőkkel bíró diáktársuk megúszta a büntetést, ugyanis a rendőrök 3 ezer dollárral meg lettek vesztegetve. A világhírű Squid Game sorozat nem régen került be az elszigetelt országba, annak ellenére, hogy a hatóságok mindent megtettek, hogy távol tartsák a külföldi médiát, különösen az Egyesült Államokból és Dél-Koreából származókat polgáraik elől. A sorozat pendrive-okon és SD-kártyákon terjedt az országban. Az esetről beszámoló RFA felkereste az ügyben a Netflixet is, választ azonban nem kaptak.

Észak-Korea tavaly decemberben fogadott el egy törvényt, amely megtiltja külföldi kulturális anyagok, például filmek, színdarabok, zenék és könyvek behozatalát és terjesztését az országban. A 444 szerint ennek elsősorban a Dél-Koreából és az Egyesült Államokból származó hírek és anyagok terjedésének megakadályozása, valamint az ezeket terjesztők és fogyasztók megbüntetése a cél.

Forrás: RFA

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu