Battlefield 2042: jelentős változások történhetnek a DICE-on belül!

A Battlefield 2042 tervezési vezetője maga mögött hagyta a játékot fejlesztő stúdiót, és állítólag rövid időn belül sokan mások is távozni fognak a DICE-tól… úgyhogy a Kocka el van vetve, pardon a szóviccért (a dice ugyanis kockát jelent…).

 

Néhány napja már írtunk arról, hogy a Battlefield új része sem rajtol el olyan nagyon fényes formában, amivel a Steam tíz legrosszabbul értékelt játéka közé is bejutott, ám azóta (megvizslatva a Steam250 „szégyenpad” oldalát) azt látjuk, hogy a Battlefield 2042 már „csak” a 17. helyen áll, ami nem olyan előkelő, de még mindig eléggé elkeserítő, ugyanis az Electronic Artstól ennél többet várhatunk el…

Tom Henderson szerint Fawzi Mesmar, a DICE tervezési vezetője kb. az első adandó pillanatban le is ugrik a süllyedőnek tűnő hajóról. Ő korábban az Activision Blizzardon belül máshol dolgozott (a Kingnél; a mobilos játékokkal foglalkozó cég is bizony Bobby Kotickékhoz tartozik!), mielőtt a nyolcvan főből álló tervezési csapat vezetője lett 2019-ben. Egy emailt is kiküldött a csapat tagjainak, és ebből többet is megtudhatunk a kilépése indokairól.

Szerinte a galaxis legjobb tervezői csapatával dolgozhatott együtt. Elképesztő munkát hoztak össze, ami őt napról napra inspirálni is fogja. Mesmar megköszönte, hogy hittek benne, és reméli, hogy a többieknek nem okozott csalódást. Egy olyan ajánlatot kapott egy másik cégtől, amit nem tudott visszautasítani (ez eléggé maffiásnak hangzik, de tényleg visszautasíthatatlan ajánlatról beszélt…), és ez a meg nem nevezett vállalat megvárta, amíg el nem készült a DICE a Battlefield 2042-vel.

Fontos volt nekik, hogy a csapattal maradjon, mert így egy fontos mérföldkövet érhetett el ő is. Oskar Gabrielsonnal, a DICE vezető menedzserével már jó ideje beszélt arról, hogy miként tovább, és később utódjának bejelentése meg is fog történni, de az ezzel kapcsolatos kommunikációt elhalasztották, hogy a Battlefield 2042 rajtján legyen a hangsúly, mert jelentős erőfeszítéseket öltek bele a játékba.

Henderson a Twitteren pedig hozzátette, hogy a DICE lényegében egy teljesen új stúdiónyi embert keres, és szerinte érdemes felkészülni arra, hogy ettől a héttől kezdve jelentős számú távozásról halljunk a csapat felől. Ez nem azt jelenti, hogy a svéd és az amerikai stúdió után egy újat létesítenek, hanem ennyien lépnek le. Ez pedig eléggé súlyosnak hangzik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu