Menu

Battlefield 2042: jelentős változások történhetnek a DICE-on belül!

A Battlefield 2042 tervezési vezetője maga mögött hagyta a játékot fejlesztő stúdiót, és állítólag rövid időn belül sokan mások is távozni fognak a DICE-tól… úgyhogy a Kocka el van vetve, pardon a szóviccért (a dice ugyanis kockát jelent…).

 

Néhány napja már írtunk arról, hogy a Battlefield új része sem rajtol el olyan nagyon fényes formában, amivel a Steam tíz legrosszabbul értékelt játéka közé is bejutott, ám azóta (megvizslatva a Steam250 „szégyenpad” oldalát) azt látjuk, hogy a Battlefield 2042 már „csak” a 17. helyen áll, ami nem olyan előkelő, de még mindig eléggé elkeserítő, ugyanis az Electronic Artstól ennél többet várhatunk el…

Tom Henderson szerint Fawzi Mesmar, a DICE tervezési vezetője kb. az első adandó pillanatban le is ugrik a süllyedőnek tűnő hajóról. Ő korábban az Activision Blizzardon belül máshol dolgozott (a Kingnél; a mobilos játékokkal foglalkozó cég is bizony Bobby Kotickékhoz tartozik!), mielőtt a nyolcvan főből álló tervezési csapat vezetője lett 2019-ben. Egy emailt is kiküldött a csapat tagjainak, és ebből többet is megtudhatunk a kilépése indokairól.

Szerinte a galaxis legjobb tervezői csapatával dolgozhatott együtt. Elképesztő munkát hoztak össze, ami őt napról napra inspirálni is fogja. Mesmar megköszönte, hogy hittek benne, és reméli, hogy a többieknek nem okozott csalódást. Egy olyan ajánlatot kapott egy másik cégtől, amit nem tudott visszautasítani (ez eléggé maffiásnak hangzik, de tényleg visszautasíthatatlan ajánlatról beszélt…), és ez a meg nem nevezett vállalat megvárta, amíg el nem készült a DICE a Battlefield 2042-vel.

Fontos volt nekik, hogy a csapattal maradjon, mert így egy fontos mérföldkövet érhetett el ő is. Oskar Gabrielsonnal, a DICE vezető menedzserével már jó ideje beszélt arról, hogy miként tovább, és később utódjának bejelentése meg is fog történni, de az ezzel kapcsolatos kommunikációt elhalasztották, hogy a Battlefield 2042 rajtján legyen a hangsúly, mert jelentős erőfeszítéseket öltek bele a játékba.

Henderson a Twitteren pedig hozzátette, hogy a DICE lényegében egy teljesen új stúdiónyi embert keres, és szerinte érdemes felkészülni arra, hogy ettől a héttől kezdve jelentős számú távozásról halljunk a csapat felől. Ez nem azt jelenti, hogy a svéd és az amerikai stúdió után egy újat létesítenek, hanem ennyien lépnek le. Ez pedig eléggé súlyosnak hangzik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu