A Roblox 1,6 millió dollárra perli a YouTubert

A vállalat azt állítja, hogy a YouTuber a Roblox és a felhasználók megkárosítására irányuló jogellenes cselekményekre buzdított

 

 

A Roblox Corporation, a népszerű videojáték, a Roblox mögött álló vállalat bíróság elé akar állítani egy ellentmondásos YouTubert, mert az állítólag negatívan befolyásolta az üzletét.

A Roblox Corporation a héten pert indított Benjamin Robert Simon, a „Ruben Sim” néven ismert YouTuber ellen. A kaliforniai bíróságon benyújtott keresetben pedig a vállalat azt állítja, hogy ő a vezetője egy „cyber-bűnbandának”, amely „rosszindulatúan, csalárd és elnyomó módon követ el és bátorít olyan jogellenes cselekményeket, amelyek célja a Roblox és a felhasználók károsítása”.

Simon 2010 óta készít videókat a Robloxon. Bár azonban már több éve ki van tiltva a platformról, a hírek szerint még mindig hozzáfér a szolgáltatáshoz, és zavaró viselkedést tanúsít, ami a fejlesztőket a kereset benyújtására késztette.

A Roblox ugyanis azzal vádolja Simont, hogy „hamis és félrevezető terrorista fenyegetéseket tett közzé, hogy lebeszélje a Roblox-felhasználókat a személyes és online eseményeken való részvételről”, azzal fenyegetőzött, hogy megismétli a 2018-as, a YouTube székhelye elleni támadást a Roblox területén, és egy sor platformhasználati jogsértést követett el, kezdve a hamis fiókok és profilok létrehozásától, hogy a kitiltása után is hozzáférjen a játékhoz, egészen a „felhasználókkal folytatott szexuális beszélgetésig”, szexuális cselekmények megvitatását, szexuális zaklatást, felhasználók és csoportok nevetségessé tételét vagy bántalmazását, egy meztelen kép feltöltésének kísérletét magáról, amelyen csak egy lámpaernyő takarja a nemi szerveit, faji és homofób szidalmak használatát, szexuális nevekkel ellátott, nem megfelelő fiókok létrehozását és használatát, szexuális játék feltöltésének kísérletét, Hitlerről készült képek feltöltésének kísérletét, valamint burjánzó káromkodást” – áll a perben. Mindezt azon túl, hogy zaklatta a Roblox alkalmazottait és vezetőit.

A Roblox Corporation mintegy 1,6 millió dollár megfizetését várja Simontól az általa állítólag a cégnek okozott károkért (beleértve egy rendezvény lemondását is a fenyegetései miatt), valamint „a hasonló illegális és káros tevékenységtől való eltiltást” is kéri.

A Roblox egy olyan platform, amely elsősorban gyerekeket céloz meg, így nyilvánvalóan aggasztó egyesek ilyen típusú viselkedése. Ez tovább gyarapítja azon kérdések listáját, amelyekkel a Roblox Corporationnek az elmúlt időszakban szembe kellett néznie, például a tartalom moderálásával és a fiatal játékosok számára kínált nyereséglehetőség potenciálisan káros hatásaival kapcsolatban.

Forrás: latercera

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu