Ruined King: A League Of Legends Story – „Királyság” a LOL világában

TESZT – A Riot nem csak a MOBA kategóriában tolja a League of Legendset, hanem lesz majd platformer meg akció-kaland is, meg most van itt egy izometrikus RPG is, hogy minél többen mondják ki, hogy ez is egy lol, akarom mondani LOL-sztori, mert mindegyik játéknak a nevében ott van/lesz az, hogy A League of Legends Story, ami… hogy is mondjam, a képünkbe tolja magát tehát mindenhol.

 

 

Runeterra a Ruined King helyszíne. A 2019-ben bejelentett játék is bővíti a League of Legends világát. Ez egy izometrikus, csapatos RPG, úgyhogy ha maga a MOBA háttérvilága érdekel, a League Of Legends Story-játékok több információt biztosíthatnak egyes hősekről, és mivel sok van belőlük, a Riotnak sok esélye van az ilyen formában történő terjeszkedésre, amit nem csak videojátékok formájában tesznek (ugyanis ott van a Netflixen az Arcane).

 

 

Kalózok, utcai bandák és egyéb rémségek

 

Bilgewater tele van kalózokkal és utcai bandákkal, és Shadow Isles sem olyan kellemes, de kinézetre egészen korrekt mind a két terület. Első karakterünk pedig egy magát kalózkirálynőnek képzelő, de attól viszonylag messze levő Miss Fortune, aki egyesíteni kívánja a bandákat a keze alatt, és rövid idő alatt irtásba kezd, aztán ott van a félig élő, félig halott Pyke, aki sorozatgyilkosként ismert… és ők a jó karakterek a történetben, ami bár felszínesen morális kérdéseket vetne fel, az alá betekintve nem. Nem fogok mindenkit leírni, mert hat karakter van, és elég szépen kidolgozott történettel rendelkeznek, sőt, karakterevolúcióra is számíthatunk a Ruined King előrehaladtával.

Bilgewatert amúgy a Silent Hill-szerű köd, a horror és a kínzott lelkek hármasa dönti le, ennek az eseménynek pedig Harrowing a neve, és a tenger felől érkező támadás nem éppen veszélytelen, a mi brigádunk pedig a szigetek felé veszi az irányt, hogy béke legyen. De eközben a csapaton belül is történnek fejlemények, és ennek eredményeképp a mindenkitől magát távol tartó, zárkózott Yasuo is kibontakozik, mert Braum történetmesélése még őt is lenyűgözi. De miért említek ilyesmit? Mert ez hangulatteremtő. Nem egymástól független figurákról van szó, és mivel a szinkron esetében sincs sok kifogásolni valóm, sosem tudni, hogy mire számíthatunk, így korrekt élményben részesülhetnek azok, akik gyakran League Of Legends Story-znak, akik pedig nem (nincsenek egyedül), legalább megpihenhetnek a harcok között. Ez viszont az érme egyik oldala csak.

 

 

Shadow Isles

 

Bár a League Of Legends Story-ismeret nélkül is nyugodtan belevághatunk a Ruined Kingbe, ez nem jelenti azt, hogy maga a termék hosszabb távon is maradandó lesz, ugyanis, maradjunk annyiban, hogy a harcok tekintetében kb. annyi újdonság van mint a Jocky TV műsorán. Jó, ott van a League Of Legends Story-ból talán ismerős lanes funkció, amivel erősebb támadásokat vethetünk be három sávban attól függően, hogy keményebbet, vagy gyorsabban ütnénk be az ellenfeleinknek. És ha ezen túl tudtunk tenni magunkat, akkor, vagy jobb esetben addigra rádöbbenhetünk, hogy fúdegyatraakezelőfelület. Az F1-játékokban is kb. mindig felbukkan a tutorialt előhozó gomb minden egyes alkalommal, amikor DRS-t nyitok és nem nézek bele egy másodpercig, és itt is kb. ugyanez történik. Annyi tutorial van, hogy abból verseket lehetne keríteni, de ne tegyük, és inkább kérdezzük meg, hogy a felhasználói élmény rovására ment túltolt tutoriálozás nem ártott-e túl sokat a Ruined Kingnek.

Szóval, és örüljünk, mert lehet keresgélni a küldetéseket jelző ikonokat a térképen, ami rövid időn belül a tű a szénakazalban megtalálására emlékeztethet, majd tépjük a hajunkat, köszönhetően a nehézségi szint fel-le ugrálásáért, azaz olyan tüskés lett a kihívás, hogy ezt bizony elrontották. Jó, majd használok potikat, nos, de miből? Úgyhogy az élmény nem éppen tökéletes, és épp azért is lehet azt állítani, hogy ennél esetleg több is jó lett volna, mert az alapokra helyezett építménnyel kapcsolatban vannak a bajok.

 

 

King Ruined

 

A körökre osztott csatákkal bíró Ruined King: A League Of Legends Story azért kap egy hétfelest, mert nekem nem nagyon tetszett a művészeti stílus, és bár lehetne mondani, hogy a LoL stílusát követi, aki esetleg azt nyúzza, nyugodtan kezelje egy nyolcasnak a pontszámot. Ez egy korrekt játék, de talán csak a rajongóknak lesz hosszabb távon maradandó.

Másnak pedig nem. Nos, és a végére egy érdekesség: Tudta? (Nem, nem a politikai marketing féle a kék háttérrel.) Az Airship Syndicate neve azért lehet ismerős, mert legutóbb tőlük a Darksiders: Mega Drive-ot… akarom mondani Genesist láthattuk kettő évvel ezelőtt. Plusz a játék máshol is ott van: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One (és visszamenőleges támogatás révén a tavaly novemberben megjelent konzolokon is játszható), és nincsen olyan botrányos teljesítmény konzolokon sem.

-V-

Pro:

+ Jól kidolgozott karakterek és a köztük levő szinergia
+ Nem kötelező a LoL-ismeret
+ Jó szinkron

Kontra:

– A kezelőfeület nincs helyén
– Sablonos harcok
– Rosszul adagolt nehézségi szint


Kiadó: Riot Forge

Fejlesztő: Airship Syndicate

Stílus: körökre osztott izometrikus RPG

Megjelenés: 2021. november 16.

Ruined King: A League Of Legends Story

Játékmenet - 7.4
Grafika - 6.6
Történet - 8.2
Zene / audió - 7.8
Hangulat - 9

7.8

Másnak pedig nem. Nos, és a végére egy érdekesség: Tudta? (Nem, nem a politikai marketing féle a kék háttérrel.) Az Airship Syndicate neve azért lehet ismerős, mert legutóbb tőlük a Darksiders: Mega Drive-ot... akarom mondani Genesist láthattuk kettő évvel ezelőtt. Ja, és a játék máshol is ott van: Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One (és visszamenőleges támogatás révén a tavaly novemberben megjelent konzolokon is játszható), és nincsen olyan botrányos teljesítmény konzolokon sem.

User Rating: Be the first one !

Spread the love
Avatar photo
Grabbing controllers since the middle of the nineties. Mostly he has no idea what he does - and he loves Diablo III. (Not.)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu