A brit képviselő szerint a férfi hősök nőkre cserélése a férfiakat bűnözésre készteti

Egy brit politikus felvetette a nemek közötti egyenlőség kérdését a szórakoztatóiparban

 

 

Nick Fletcher brit konzervatív képviselő kijelentette, hogy a férfi karakterek női megfelelőkre való lecserélése megfosztja a fiatal férfiakat a példaképektől, és ezért bűncselekmények elkövetésére készteti őket.

Fletcher a Parlamentben felszólalva a következőket mondta: „Úgy tűnik, hogy mindenhol, nem utolsósorban a kulturális szférában, egy kis és nagyon hangos kisebbség azt követeli, hogy minden férfi karaktert vagy jó példaképet egy nő helyettesítsen. Elég csak megnézni a következő James Bond körüli vitákat”. A kijelentést egy jelenleg ismeretlen felszólaló halk „Úgy, Úgy” hanggal üdvözölte.

„És nem csak James Bondról van szó. Az elmúlt években láttuk a Doctor Who-t, a Szellemirtókat, Luke Skywalkert, Az egyenlősdit, mindegyiket nőkkel helyettesítették” – folytatta Fletcher.” A férfiaknak pedig maradtak a Krays és Tommy Shelby. Csoda, hogy ennyi fiatal férfi követ el bűncselekményeket? „Fletcher ellenpéldái a népszerű A Krays titkai és a Peaker Blinders című sorozatokban bemutatott bűnözőkre utalnak.

Fletcher álláspontját széles körben bírálták a közösségi médiában, sokan lekicsinyítőnek és megalapozatlannak tartották a képviselő magyarázatát a növekvő bűnözési arányokra. Ruth Cadbury képviselőtársa a Twitteren reagált Fletcherre: „Egy évtizedes hatalomra kerülés után egyértelmű, hogy ez a kormány kifogyott a bűnözés elleni ötletekből, ha a Doctor Who-t akarja hibáztatni„.

Fletcher megjegyzései a férfi karakterek lecseréléséről arra utalnak, hogy több jelentős franchise is átszervezte és újraindította férfi főszereplőit egy nővel. Talán a legvitatottabb átrendezés az volt, amikor Jodi Whittaker átvette a Doctor Who-ban a Doktor szerepét. A sorozat számos nézője panaszkodott, hogy a címszereplő lecserélése tiszteletlenség a sorozat hosszú, több mint 50 éves történelmével szemben. Whittaker előtt a Doktort csak férfi színészek játszották.

Nemrégiben, a következő James Bond körüli beszélgetések azt sugallták, hogy a franchise rajongói a szuperkém női változatát szorgalmazzák. Az ötletről Daniel Craig, aki legutóbb a Nincs időnk meghalni című filmben szerepelt Bondként, így nyilatkozott: „A válasz nagyon egyszerű. Egyszerűen jobb szerepeket kellene adni a nőknek és a színes bőrű színészeknek – miért kellene egy nőnek James Bondot játszania, amikor kellene egy olyan jó szerep, mint James Bond, de egy nőnek?„.

Forrás: lamazmorradelfriki

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu