A készülő Gonosz halott-film Bruce Campbell szerint nagyon „sötét” és „komoly” lesz

MOZI HÍREK – Bruce Campbell ugyan nem lesz a főszereplője az Evil Dead Rise című filmnek, de már most elárulta, hogy mire számíthatunk, amikor 2022-ben megérkezik az HBO Maxra.

 

 

Habár Bruce Campbell életművének megkerülhetetlen része, majdnem egy évtized telt el azóta, hogy a legutóbbi Gonosz halott-film újraindította a franchise-t, rengeteg vérrel, de nagyon kevés fekete humorral, ami a korábbi filmek és az Ash vs Evil Dead tévésorozat védjegye volt. Most Lee Cronin készülő Evil Dead Rise című filmje ismét feltámasztja a halottakat, ezúttal egy városi bérházban, teljesen új szereplőgárdával, de a színfalak mögött néhány ismerős név dolgozik, az eredeti Evil Dead alkotója, Sam Raimi és a főszereplő Bruce Campbell személyében, akik máris ízelítőt adtak a készülő film hangvételéből.

A BlairWitch.de weboldalnak adott interjújában Campbell hosszasan ecsetelte, mire számíthatnak az Evil Dead rajongók a több mint 40 évvel ezelőtt kezdődött széria legújabb zakatoló horrorjától. Campbell ezúttal producerként működik közre a filmben, de nem fog szerepelni, miután állítása szerint az Ash vs Evil Dead sorozat befejezése után szögre akasztotta Ash Williams csizmáját.

„[A film] más lesz; ez a film sötét, és elég komoly” – mondta Bruce Campbell az oldalnak.

„Jó, erős alakítások. Egy egyedülálló anyáról van szó, akinek most ezzel a könyvvel [a halottakéval] kell foglalkoznia. Manapság ez inkább a könyvről szól. A könyv körbe-körbe jár… körbeadják, továbbadják. Az emberek megpróbálnak megszabadulni tőle, megpróbálják eltemetni vagy megsemmisíteni, de nem igazán sikerül. Szóval ez a könyv csak úgy felbukkan. Tényleg csak egy újabb történet arról, hogy mi történik, ha ez a könyv megjelenik az emberek egy bizonyos csoportjának életében, és hogyan keresztezi egymást.”

Campbell így folytatta: „Lee Cronin nagyon komoly ember. Nagyon komoly rendező. Nagyon hangulatos rendező. Nagyon jó lesz. Már láttunk egy nyers [vágást] belőle. Minden összetevője megvan, amire szükségünk lehet, csak még… mint bármi mást… meg kell szigorítani. De jó formában vagyunk. Sok kreatív mozgásteret hagytunk neki. Az alapok ugyanazok maradnak. A könyv, a birtoklás, a szabályok, hogy hogyan szabaduljunk meg tőlük. Minden új hősnőnek vagy hősnek meg kell tanulnia, hogyan kell elűzni a gonoszt.”

„Ez a család a film végén már nem ugyanaz. Kibelezik őket. Az egész család megsemmisül. Ezeket az embereket megszállják – testvéreket, nővéreket, fiakat, lányokat. Ez egy családi ügy. Ebben mindannyian rokonok. Azt hiszem, ez még nehezebbé teszi a megszállást és a testvérek megölését, meg ilyen dolgokat.”

Az Evil Dead Rise hivatalos szinopszisa így szól: „Az ötödik Evil Dead-filmben az úttól kimerült Beth meglátogatja idősebb nővérét, Ellie-t, aki egyedül neveli három gyerekét egy szűkös Los Angeles-i lakásban. A testvérek találkozását egy titokzatos könyv felfedezése szakítja félbe Ellie házának mélyén, ami hús-vér démonokat szül, és Beth-t a túlélésért vívott ősi harcba taszítja, miközben az anyaság elképzelhető legrémisztőbb változatával kell szembenéznie.”.

Bár Bruce Campbell beszámolójából úgy hangzik, hogy az új film még távolabb vezetheti a franchise-t az eredeti filmsorozat fekete humorától, de mielőtt véleményt mondunk, érdemes lesz megvárnunk, amíg a film kijön az HBO Maxon, valamikor a jövő év folyamán.

Forrás: BlairWitch.de

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu