CD Projekt: a stúdió nem eladó, idővel jónak látjuk a Cyberpunk 2077-et

A lengyelek szerint csak idő kérdése, mire helyre tudják állítani a Cyberpunk 2077 eléggé bemocskolt reputációját (amiért csak ők maguk a felelősek, hogy ilyen félkész állapotban adták ki többszöri halasztás után).

 

A lengyel Rzeczpospolitában olvashatunk egy interjút Adam Kicińskivel, a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) vezetőjével. Ezt aztán a VGC lefordította angolra, így megtudhatjuk, hogy szerinte miképp lesz idővel pozitívan kezelve a közel egy éve megjelent, és rögtön kaotikus körülményeket okozó játékuk.

Kiciński szerint a cég 27 éves történelme során legnagyobb, legnagyratörőbb, és legösszetettebb projektje lett a Cyberpunk 2077. Majdnem minden szemszögből próbáltak új szintre lépni vele, ahogy korábban a The Witcher-játékokkal is tették. Egy új franchise-ban kiadni egy játékot sok kockázatot és kihívást hoz magával, pláne egy összetettebb koncepció esetén. Egy nagy, élénk, futurisztikus várost keltettek életre Night City-vel, ahol a karakterek nem lineáris történetei játszódnak.

Kiciński hozzátette, hogy a CDPR a játékuk sok aspektusára büszke, de nem minden ment a terveiknek megfelelően. A Cyberpunk brand ismerete nagy lett, és világszerte vannak rajongói a játék univerzumának, a karaktereknek és a részleteknek. Úgy hiszik, hogy hosszú távon a Cyberpunk 2077-et jó játékként fogjuk kezelni, és a többi termékükhöz hasonlóan éveken át jó értékesítéseket mutathat fel, főleg amiatt, mert a hardver fejlődni fog (PC… de a PlayStation 5/Xbox Series portokra is lehet gondolni), és a stúdió is javítani fog a minőségen.

A Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition is késik az újgenerációs portjaikkal. A Cyberpunk 2077 PlayStation 5-ös, Xbox Serieses változata 2022 első negyedévében (január és március között) fog megjelenni, míg a Vaják portja a másodikban (április és június között) jön. Kiciński végül még hozzátette, hogy éveken át mondták, és továbbra is függetlenként tervezik folytatni, úgyhogy mások felvásárlási ajánlatait elutasítják, és stratégiai befektetőt sem keresnek. Az erőszakos hatalomátvétel ellen is vannak lépéseik…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu