A Resident Evil 4 rajongói HD-remaster változata megjelenési dátumot kapott

A nyolc éve készülő spanyol Resident Evil 4 HD-projekt hamarosan elérhetővé válik PC-n, természetesen ingyen.

 

 

A Resident Evil 4 a túlélőhorror műfaj egyik ikonja, így aztán nem nagy áldozat, ha időről időre visszatérünk hozzá. Sőt, néhány spanyol felhasználó tovább is ment ennél: nekiláttak, hogy a játékot teljes egészében remastereljék. A projekt mostanra, hála a rendszeres frissítéseiknek, komoly közösségi érdeklődésre és támogatásra tett szert. A fejlesztők nemrég bejelentették, hogy munkájuk a végéhez közeledik, és ezzel együtt a megjelenés dátuma is egyre közelibb.

A Resident Evil 4 HD Project 2022. február 2-án jelenik meg ingyenesen PC-re.

Ezt az alkalmat megragadva a remaster készítői további részleteket is megosztottak a játékban eszközölt grafikai változtatásokról, ahogy azt a projekt weboldalán is olvashatjátok.

Így a fejlesztők nem csak a HD-minőségben felújított kalandot és mozgóképeket garantálják, anélkül, hogy a játékmenet olyannyira klasszikus szempontjaihoz nyúlnának ebben a kiadásban, hanem a grafikai beállítások, például a FOV konfigurálásának lehetőségét is tartalmazzák. Emellett a közleményükben részletezik az összes hibát is, amelyeket kijavítottak az 1.0-s verzióban, amelyen 8 éve dolgoznak.

Úgy tűnik tehát, hogy egyre több ürügyet kapunk arra, hogy visszatérjünk ehhez a híres játékhoz, hiszen a múlt hónapban a Capcom a Resident Evil 4 VR-rel tette emlékezetesebbé az idei Halloweent. Nagy siker ez a cég számára, hiszen végül a Meta Quest – lánykori nevén Oculus Quest – történetének legkelendőbb játéka lett. A fejlesztők munkája azonban itt nem ér véget, hiszen ezt a sikert egy új, ingyenes moddal szeretnék megünnepelni, amely 2022-ben jelenik meg.

Forrás: RE4HD

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu